Hlavní obsah

Fanouškovské ideální jedenáctce UEFA dominují fotbalisté Bayernu

Fotbalovou jedenáctku roku podle hlasování fanoušků na webu UEFA tvoří téměř z poloviny hráči Bayernu Mnichov. Do ideální sestavy se dostali brankář a kapitán bavorského velkoklubu Manuel Neuer, kanonýr a nejlepší fotbalista světa Robert Lewandowski, Joshua Kimmich, Alphonso Davies a také Thiago Alcántara, který v průběhu minulého roku odešel z Bayernu do Liverpoolu.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ostrostřelec Bayernu Robert Lewandowski.

Článek

Bayern v minulé sezoně vyhrál Ligu mistrů, bundesligu i domácí pohár a získal druhý kontinentální "treble" ve své historii. V ideální jedenáctce měl vedle něj vícenásobné zastoupení už jen Liverpool, z něhož fanoušci zařadili do výběru vedle Thiaga ještě Virgila van Dijka.

Hvězdnou sestavu doplňují Sergio Ramos z Realu Madrid, Kevin De Bruyne z Manchesteru City, Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín, Lionel Messi z Barcelony a Neymar z Paris St. Germain. V týmu je zastoupeno sedm klubů a devět národností, pouze Německo a Španělsko má dva zástupce.

Dvacátého ročníku hlasování se zúčastnilo zhruba šest milionů příznivců. Premiérově byli do výběru zařazeni Kimmich, Thiago a Davies, ten je zároveň úplně prvním Kanaďanem, který se do ideální sestavy dostal. Ronaldo nechybí v jedenáctce roku už popatnácté a byl v sestavě pokaždé od roku 2007, Messi uspěl v hlasování podvanácté.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: