Hlavní obsah

Férová hra zavinila prohru, Tvrdík se Liberci omluvil. Asi každá máma by tak zareagovala, říká gólmanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní brankou vyvolávající etické otázky prohrály v posledním kole ženské fotbalové ligy fotbalistky Liberce doma se Slavií. Deset minut před koncem se za stavu 0:0 po souboji o centrovaný míč ocitla na zemi v šestnáctce Slovanu záložnice sešívaných Martina Šurnovská. Jelikož zraněná křičela bolestí, brankářka Slovanu Ivana Pižlová nečekala na přerušení hry a začala se věnovat naříkající soupeřce. Odkrytou branku vzápětí trefila Marjolen Nekesa.

Foto: FC Slovan Liberec

Brankářka Liberce Ivana Pižlová v zápase se Slavií.

Článek

Slávistky díky tomu pod Ještědem vyhrály těsně 1:0.

„Šla jsem normálně po centru do souboje a ta hráčka byla za mnou. Když jsem balon vyboxovala ven, tak ležela na zemi a strašně řvala. V tu chvíli mi bylo všechno úplně jedno. Je to moje chyba, měla jsem asi hrát dál, ale v ten moment šlo všechno stranou. Když na to budu koukat z profesionálního hlediska, tak to byla chyba, ale asi každá máma by takto zareagovala," řekla bývalá hráčka Sparty Ivana Pižlová.

Zraněnou hráčku hostí nakonec ze stadionu odvezla sanitka do liberecké nemocnice s pravděpodobně přetrhanými vazy v kotníku. „Fakt strašně křičela, každý se v ten moment lekne, co se děje. Hráčku jsem měla za sebou, takže fakt nevím, co se stalo. Byla to moje první reakce a zpátky už to nevrátím," poznamenala Pižlová, která tak gestem fair play zavinila prohru svého týmu. „O výsledku rozhodla kuriózní branka, když šla Pižlová pomoci zraněné soupeřce svíjející se v bolestech," litoval kouč Severočešek Petr Myslivec.

Jelikož sudí hru nepřerušila, nemohla jinak než branku uznat. Liberecké fotbalistky proto doufaly, že by slávistky mohly situaci napravit tím, že si nechají dát vyrovnávací gól. „Mohly tak udělat, obzvlášť když už jim o nic nešlo, protože titul už měly týden jistý," poznamenala Pižlová.

V pondělí se pak za to šéf Slavie Jaroslav Tvrdík Liberci omluvil. „Podobné jednání je v rozporu s novým etickým kodexem Slavie. Střílející hráčka situaci neviděla, ale trenéři a hráčky měli následně situaci vyřešit fair play způsobem," napsal Tvrdík na Twitter s tím, že se osobně majiteli Slovanu Ludvíku Karlovi omluvil.

Slavia výhrou potvrdila svou suverenitu v této sezoně ženské ligy, liberecké hráčky skončily na čtvrtém místě za třetím Slováckem. „V této sezoně jsme porazily Slavii a remizovaly se Spartou. Kdyby mi tohle někdo řekl před sezonou, neuvěřím tomu. Ale teď je to pro mě strašný zklamání, protože do Ligy mistryň se ještě kvalifikují tři týmy. Teď se bude pár let čekat, než se zase počet míst zvýší na tři... Ale prohrály jsme si to už v jiných zápasech než v posledním se Slavií," uzavřela Pižlová.

Reklama