Hlavní obsah

Fico je rozčarován okolnostmi vyřazení slovenské jednadvacítky. Šéfovi UEFA pošle protestní dopis

Slovenský premiér Robert Fico vyjádřil rozčarování nad okolnostmi vyřazení fotbalové jednadvacítky Slovenska v základní skupině mistrovství Evropy v Polsku. V pondělí předseda slovenské vlády pošle protestní dopis prezidentovi UEFA. ČTK to dnes sdělil tiskový odbor úřadu slovenské vlády.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Podivné okolnosti, které vedly k vyřazení slovenské fotbalové jednadvacítky na ME, nenechaly v klidu ani slovenského předsedu vlády Roberta Fica.

Článek

"Předseda vlády SR Robert Fico je rozčarován ze způsobu, jakým byl slovenský národní tým do 21 let vyřazen z evropského fotbalového šampionátu v Polsku. Velmi ho zneklidňuje, že výsledek utkání Německo - Itálie vyvolává vážné pochybnosti o tom, že bylo odehráno v duchu fair play," uvedl úřad vlády.

Slovenskou jednadvacítku pod vedením českého trenéra Pavla Hapala připravila o účast v semifinále evropského šampionátu sobotní výhra Itálie nad Německem 1:0, která zajistila postup oběma týmům. Hapal již dříve v reakci označil výkon obou celků ve vzájemném duelu za velkou ostudu fotbalu.

Reklama

Související témata: