Hlavní obsah

FIFA bude v říjnu jednat o využití technologií ve fotbale

SINGAPUR

Šéf světového fotbalu Sepp Blatter potvrdil, že na programu říjnového jednání komise IFAB, která je zodpovědná za pravidla, bude diskuse o možnostech zavedení moderních technologií ve sporných brankových situacích. Švýcarský funkcionář na tiskové konferenci v Singapuru prohlásil, že schůzky se zúčastní i možní dodavatelé, aby prezentovali své varianty řešení.

Foto: Vivek Prakash , Reuters

Šéf FIFA Sepp Blatter na tiskové konferenci v Singapuru.

Článek

Volání po zavedení technologií zesílilo při letošním mistrovství světa v JAR, na kterém rozhodčí neuznali regulérní gól Angličana Franka Lamparda v osmifinále s Německem, ačkoliv se míč po jeho střele odrazil od břevna metr za brankovou čáru.

Odpůrce novinek Blatter už tehdy slíbil, že se FIFA začne problémem zabývat, ale na červencovém zasedání IFAB na technologie nedošlo. Komise tehdy ale rozhodla o prodloužení a rozšíření experimentu s brankovými rozhodčími na další dvě sezóny.

"Na říjnovém jednání už brankové technologie budou na programu jednání," řekl Blatter v Singapuru, kde je u příležitosti zahájení fotbalových turnajů na premiérových Olympijských hrách mládeže. Dodal, že se nikdy zavedení technologií nebránil. "Říkal jsem, že pokud budeme mít absolutně přesný a jednoduchý systém, tak jej zavedeme. Dosud jsme takový neměli," řekl čtyřiasedmdesátiletý Blatter.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň