Hlavní obsah

Fotbalisté Hradce a Teplic na soustředění zvítězili. Bohemka a Plzeň znovu remizovaly, Sparta prohrála

Aktualizováno

Fotbalisté Hradce Králové na soustředění v Turecku porazili Kisvárdu 3:0 a v zimní přípravě poprvé zvítězili. Teplice tamtéž vyhrály nad ázerbájdžánskou Gabalou 2:1 a Bohemians Praha 1905 remizovali s Lubinem 1:1. Jablonec porazil maďarský druholigový celek Diósgyöri 1:0, naopak Olomouc prohrála s Cracovií Krakov 1:2. Plzeň hrála s Ferencvárosem Budapešť 0:0. Sparta podlehla Salcburku 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický brankář Tomáš Grigar na archivním snímku

Článek

Hradec v lednové fázi přípravy zvítězil po předchozích dvou porážkách. Pátý tým české ligy rozhodl o výhře nad třetím celkem maďarské nejvyšší soutěže třemi góly už v úvodním dějství, ve kterém se postupně trefili Matěj Koubek, Filip Novotný a Jakub Kučera.

Tepličtí po páteční úvodní porážce v Turecku poprvé zvítězili. I v zápase Severočechů padly všechny branky do přestávky, oba góly za vítězný tým zaznamenal proti pátému celku ázerbájdžánské ligy útočník Abdallah Gning.

Bohemians 1905 na soustředění v Beleku i ve třetím duelu remizovali. Pražané se tentokrát rozešli smírně s Lubinem, kterému patří v polské lize 15. místo. Také v utkání "Klokanů" padly všechny góly už do pauzy, za Bohemians vyrovnal přízemní střelou Adam Kadlec.

Olomouc poprvé v lednové části přípravy prohrála. Po podzimu čtvrtý tým české ligy nestačil na soustředění v Turecku na Cracovii Krakov, oba góly dal za osmý celek polské nejvyšší soutěže Knap.

Jablonec ve Španělsku gólem Daniela Součka z 19. minuty porazil vedoucí tým druhé maďarské ligy a v lednovém bloku zimní přípravy poprvé zvítězil.

Plzně na soustředění i podruhé remizovala

Fotbalisté Plzně i v druhém utkání na soustředění ve Španělsku remizovali. Úřadující mistr a lídr české ligy se po pátečním nerozhodném výsledku 1:1 s Heidenheimem dnes rozešel smírně i s maďarským šampionem Ferencvárosem Budapešť, tentokrát bez branek.

V základní sestavě Plzně dostala šanci zimní posila útočník Durosinmi, v brance pak nastoupil Tvrdoň místo jedničky Staňka. Souboj mistrů svých zemí a aktuálních lídrů ligové tabulky byl vyrovnaný.

Za Viktorii se v první půli neprosadili Pilař, Kalvach ani ve dvou šancích Jirka, na opačné straně dvakrát dobře zasáhl Tvrdoň. Po přestávce zápas stále výrazněji ovlivňoval silný vítr a ani jeden ze soupeřů už si vyloženou příležitost nevypracoval.

Západočeši proti soupeři, který předloni v kvalifikaci Ligy mistrů vyřadil pražskou Slavii, udrželi neporazitelnost v zimní přípravě. Závěrečný duel na soustředění a zároveň generálka na jarní část sezony čeká Viktorii v pátek proti norskému Molde.

Sparta podlehla Salcburku

Fotbalisté Sparty v druhém a závěrečném utkání na soustředění ve Španělsku podlehli Salcburku 1:2 a ve třetím duelu zimní přípravy utrpěli první porážku. Rakouský šampion rozhodl dvěma góly v úvodu poločasů, za Pražany těsně před přestávkou skóroval Lukáš Haraslín.

Sparta na úvod soustředění překvapivě porazila bundesligový Stuttgart 2:0, dnes ale inkasovala hned v první minutě. Po 51 sekundách hry potrestal chybu v rozehrávce Pražanů Koita. Letenští pak trefili břevno a v nastavení první půle vyrovnali poté, co se po centru od Wiesnera prosadil Haraslín. Slovenský záložník navázal na gól z prvního duelu na kempu.

Po přestávce se poprvé po zranění dostal do hry sparťanský kapitán Ladislav Krejčí mladší. Pražanům nevyšel ani vstup do druhého dějství a ve 49. minutě poslal Salcburk znovu do vedení Adamu. Letenští pak rakouského suveréna posledních sezon místy přehrávali, ale z několika šancí už podruhé vyrovnat nedokázali.

Sparťany po návratu ze soustředění čeká v sobotu doma ještě generálka na jarní část sezony proti Norimberku.

Přípravné fotbalové utkání v Antalyi (Turecko):
FK Teplice - Gabala 2:1 (2:1)
Branky: 9. a 30. z pen. Gning - 13. Ramon.
Sestava Teplic: Grigar - Chaloupek (80. Hušek), Knapík, Hybš - Radosta (60. Hyčka), Kučera (60. Jukl), Mareček, Kodad - Trubač (71. Čičovský), Sy (46. Žák) - Gning (60. Urbanec). Trenér: Jarošík.
FC Hradec Králové - Kisvárda 3:0 (3:0)
Branky: 12. Koubek, 22. Novotný, 37. Kučera.
Sestava Hradce: Bajza (46. Reichl) - Klíma (60. Gabriel), Čech (60. Čihák), Leibl (60. Smrž) - Harazim, Kodeš, Kučera (60. Trusa), Rada (46. Pudhorocký), Novotný - Matěj Koubek (60. Jurčenko), Ryneš (70. Dvořák). Trenér: Miroslav Koubek.
Bohemians Praha 1905 - Zaglebie Lubin 1:1 (1:1)
Branky: 41. Kadlec - 34. Bohar.
Sestava Bohemians: Valeš - Kadlec, Křapka (60. Vondra), Vilotič - Hála (46. Kovařík), Jánoš (46. Jindřišek), Nový, Novák - Drchal, Mužík (60. Matoušek) - Prekop (46. Puškáč). Trenér: Veselý.
Sigma Olomouc - Cracovia Krakov 1:2 (1:1)
Branky: 25. Ventúra z pen. - 10. a 57. Knap.
Sestava Olomouce: Digaňa - Zifčák (46. Hadaš), Vraštil, Poulolo, Sláma (63. Zmrzlý) - Ventúra (46. Spáčil), Fortelný (63. Sedlák, 82. Pokorný) - Matoušek (46. Přichystal), Zorvan (63. Růsek), Vodháněl (63. Zlatohlávek) - Vaněček (46. Chytil). Trenér: Jílek.
Přípravné fotbalové utkání v Marbelle (Španělsko):
Sparta Praha - Salcburk 1:2 (1:1)
Branky: 45.+1 Haraslín - 1. Koita, 49. Adamu.
Sestava Sparty: Kovář - Vitík (60. Jankto), Panák (46. Vydra), Sörensen - Wiesner (60. Mejdr), Kairinen (60. Laci), Sadílek (46. Ladislav Krejčí II), Zelený (60. Goljan) - Mabil (60. Minčev), Čvančara (60. Kuchta), Haraslín. Trenér: Priske.
FK Jablonec - Diósgyöri (Maď.) 1:0 (1:0)
Branka: 19. Souček.
Sestava Jablonce: Hanuš - Surzyn, Martinec, Heidenreich, Souček (83. Štěpánek) - Šulc (46. Jovovič), Kratochvíl (83. Kubín), Houska, Hübschman (65. Považanec), Polidar (46. Pleštil) - Ikaunieks (46. Chramosta). Trenér: Horejš.
Přípravné fotbalové utkání v Benidormu (Španělsko):
Viktoria Plzeň - Ferencváros Budapešť 0:0
Sestava Plzně: Tvrdoň - Havel (59. Pernica), Hejda, Kaša, Sýkora (46. Holík) - Ndiaye, Kalvach - Jirka (46. Mosquera), Květ (46. Chorý), Pilař (46. Kopic) - Durosinmi (59. Vlkanova). Trenér: Bílek.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň