Hlavní obsah

Fotbalisté Rumunska oblékli speciální dresy s jasným vzkazem: Naučte se počítat!

Kluž

Zatímco v utkáních rumunské reprezentace nosí obránce Vlad Chiriches dres s číslem šest, v tréninku před zápasem se na jeho zádech objevilo „2 x 2 + 2“. A podobnou změnou prošlo tréninkové oblečení i u dalších spoluhráčů z reprezentace. Rumuni se totiž tímto netradičním způsobem rozhodli podpořit výuku matematiky na školách.

Foto: Inquam Photos, Reuters

Španělští obránci Jordi Alba a Marc Bartra brání Adriana Popu z Rumunska.

Článek

Právě problémy s matematikou jsou jedním z důvodů, proč rumunské děti předčasně odcházejí ze škol. Například britský list The Guardian uvádí, že podle průzkumu nedostuduje 18 % rumunských dětí, což je na poměry v Evropské unii jedno z nejvyšších čísel.

„Prostřednictvím tohoto projektu se děti naučí základům fotbalu a poprvé budou mít v naší zemi příležitost porozumět matematice skrz atraktivní přístup," vysvětlil prezident Rumunské fotbalové asociace Razvan Burleanu.

Některá média mylně informovala, že speciální číslování dresu si Rumuni připravili pro zápas se Španěly. Ve skutečnosti se takto prezentovali jen v tréninku. Do střetnutí v Kluži už vyrazili se svými obvyklými číslicemi na zádech.

Samotný duel skončil remízou 0:0, což vzhledem k herní převaze mohlo více mrzet právě domácí výběr. Rumuny však může těšit, že neprohráli už v sedmnáctém klání za sebou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články