Hlavní obsah

Fotbalisté Seattlu jsou po obratu opět ve finále MLS

Aktualizováno

Fotbalisté Seattlu otočili třemi góly v závěrečné čtvrthodině finálový zápas Západní konference proti Minnesotě a po výhře 3:2 si podruhé za sebou zahrají o titul v zámořské lize MLS. V sobotním finále se Sounders střetnou v Columbusu s tamním týmem Crew.

Foto: Joe Nicholson, Reuters

Fotbalisté Seattlu se radují po triumfu v Západní konferenci MLS.

Článek

V pondělním domácím semifinále soutěže obhájci titulu Seattle prohrávali ještě v 75. minutě 0:2. Pak ale Will Bruin snížil, v 89. minutě nejlepší střelec klubu Raúl Ruidiaz střelou z malého vápna po rohu vyrovnal a ve třetí nastavené minutě po dalším rohovém kopu švédský záložník Gustav Svensson dokonal obrat.

Fotbalisté Seattlu si zahrají MLS Cup počtvrté za pět sezon a budou útočit na celkově třetí titul. Obhájit prvenství v soutěži se naposledy povedlo v roce 2012 Los Angeles Galaxy s hvězdným týmem kolem Davida Beckhama, Robbieho Keanea či Landona Donovana.

Španěl Pozuelo je nejužitečnějším hráčem soutěže

Alejandro Pozuelo z Toronta se jako druhý Španěl v historii stal nejužitečnějším hráčem MLS. Devětadvacetiletý záložník zopakoval triumf Davida Villy z roku 2016 a stal se nástupcem Mexičana Carlose Vely, který získal ocenění MVP před rokem.

Bývalý hráč Betisu Sevilla, Swansea, Raya Vallecano a Genku nastupuje za kanadský tým od loňska. V minulé sezoně s ním postoupil až do finále, letos ale po druhém místě v základní části vypadlo Toronto hned v prvním kole play off. Pozuelo nechyběl ani jednou v zahajovací jedenáctce, dal devět gólů a přidal 11 asistencí. Stejně jako v minulém ročníku, kdy dal dokonce dvanáct gólů a na stejný počet přihrál, byl zařazen do ideální sestavy sezony.

Je také druhým hráčem v klubové historii, který cenu pojmenovanou po Landonu Donovanovi a udělovanou od roku 1996 získal. Před pěti lety ji obdržel italský záložník Sebastian Giovinco. Za Pozuelem se v hlasování hráčů, klubů a médií umístili nejlepší střelec soutěže Diego Rossi (Los Angeles FC), Nico Lodeiro a Jordan Morris z týmu finalisty letošního ročníku a obhájce titulu Seattlu a brankář roku Andre Blake (Philadelphia).

Reklama

Související témata: