Hlavní obsah

Minsk - Slovácko 2:1Fotbalistky Slovácka do skupiny Ligy mistryň nepostoupí

Aktualizováno

Fotbalistky Slovácka prohrály ve čtvrtečním semifinále prvního kola kvalifikace Ligy mistryň s FK Minsk 1:2 a do skupiny nepostoupí ani při druhé účasti v elitní soutěži. Svěřenkyně trenéra Petra Vlachovského v nedělním souboji o třetí místo na kvalifikačním turnaji v norském Trondheimu čeká islandský Breidablik, který podlehl domácímu Rosenborgu 2:4.

Článek

Hráčky Minsku nakročily k vítězství už v úvodním poločase, kdy mezi 24. a 33. minutou vstřelila dvě branky Pobegajlová. Slovácko dokázalo v závěru už pouze snížit díky Jelínkové. Tým z Uherského Hradiště při loňské premiéře v prvním kole podlehl Bordeaux i Bröndby Kodaň rovněž 1:2 a skončil čtvrtý.

České šampionky Slavia a druhý celek uplynulé sezony Sparta vstoupí až do druhého kola, ve kterém budou bojovat o postup do skupin Ligy mistryň.

První kolo kvalifikace fotbalové Ligy mistryň:
Skupina 2 v Trondheimu (Norsko) - semifinále:
FK Minsk - 1. FC Slovácko 2:1 (2:0)
Branky: 24. a 33. Pobegaylová - 84. Jelínková.
Slovácko: Růžičková - Valášková, N. Sedláčková, Jelínková, Janků (84. Bayerová) - Janíková (70. Bieliková), Krejčířová (63. Jonášová), Bicknellová - Morávková (84. Pěčková), Polášková (71. Žufánková), Střížová. Trenér: Vlachovský.
Breidablik (Isl.) - Rosenborg 2:4 (0:3)

Reklama