Hlavní obsah

Fotbalová tragédie. Hráč zemřel po srážce se soupeřem

CHARTÚM

Po jedné z běžných srážek se soupeřem hráč upadl a zemřel. Fotbalová tragédie se odehrála v utkání sudánské ligy jen několik minut po zahájení zápasu mezi týmy El-Merriech a Al-Amal před zraky 30 tisíc fanoušků. V pouhých pětadvaceti letech vypovědělo Nigerijci Enduranci Idahorovi srdce.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

Na stadiónu na předměstí sudánské metropole Chartúmu mnohatisícový dav utichl a přihlížel boji záchranářů o Idahorův život. Fotbalistovi však nepomohla ani rychlá první pomoc od lékařů obou mužstev, ani příjezd sanitky. Jeho srdce dotlouklo a už nenaskočilo. Rozhodčí zápas okamžitě ukončil.

"Byla to normální srážka, nic výjimečného. Po ní upadl a zemřel. Je to šok pro všechny fanoušky sportu v Súdánu," přiblížil tragédii pro agenturu Reuters jeden z přítomných funkcionářů.

Bývalý mládežnický nigerijský reprezentant patřil k největším hvězdám El-Merriechu. Předloni klubu pomohl k titulu a třetímu triumfu v poháru za sebou. V roce 2006 se stal nejlepším střelcem súdánské ligy a loni vládl kanonýrům v Poháru východní a střední Afriky.

Reklama

Související témata: