Hlavní obsah

Fotbalový zápas v Indonésii skončil obrovskou tragédií. Tlačenice si vyžádala velké množství obětí

Obrovské neštěstí se událo v Indonésii při sobotním fotbalovém zápase tamní nejvyšší soutěže. Na programu bylo derby mezi týmy domácího Arema FC a jeho tradičního rivala Persebaya. Po závěrečném hvizdu, který znamenal prohru domácích (2:3), vtrhl na hřiště dav lidí. Policisté se jej snažili zahnat zpět na tribuny pomocí obušků, kopanců, ale také slzného plynu, což vyvolalo chaos. Tlačenice si vyžádala mnoho obětí.

Foto: Stringer, Reuters

V Indonésii se na fotbalovém stadionu stalo obrovské neštěstí

Článek

K tragické události došlo na ostrově Jáva. Utkání mezi domácím Arema FC a hostujícím Persebaya skončilo v neprospěch domácího týmu. To byl zřejmě hlavní důvod, proč po závěrečném hvizdu dav fanoušků vtrhl na hřiště.

Policisté se snažili diváky zahnat zpět na tribuny. Pomocí slzného plynu zasahovali jak na hřišti, tak následně i v hledišti. A vznikla panika. Podle svědectví z místa události se většina obětí udusila následkem tlačenice.

Policie při zásahu také nešetřila obušky. Někteří fanoušci ve snaze uprchnout před kouřem dokonce šplhali po plotech, přičemž padali na zem a ztráceli vědomí. Některé zprávy naznačují, že mnozí z nich byli policií zahnáni do kouta, kde zemřeli následkem nedostatku kyslíku.

Údaje o počtu obětí se různí, podle posledních informací jich má být 131. Údaje o počtu zmařených životů mohou ovšem dále narůstat. Událost si vyžádala přibližně stejný počet zranění.

Reklama

Související témata: