Hlavní obsah

Česko - Thajsko 6:5Futsalisté vyhráli přípravný Kontinentální turnaj v Thajsku

Česká futsalová reprezentace vyhrála přípravný Kontinentální turnaj v Thajsku. Ve finále porazili svěřenci trenéra Tomáše Neumanna domácí výběr 6:5. Hattrick už během prvního poločasu zaznamenal Pavel Drozd, který byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Český tým v Bangkoku potvrdil roli papírového favorita, mezi šesticí účastníků z Evropy, Asie, Afriky a Oceánie byl nejvýše umístěnou zemí v žebříčku (21.), Thajci figurují o pět míst za nimi.

Článek

Český tým na turnaji zaváhal v úvodním duelu proti Afghánistánu, s kterým jen remizoval 4:4. Po vítězství 7:4 nad Mosambikem ale vyhrál základní skupinu a v semifinále porazil Myanmar 5:1. Ve finále proti Thajsku, které všechny předchozí zápasy vyhrálo při skóre 20:2, nastříleli Češi už v prvním poločase pět gólů. Přes vedení 5:0 a pak ještě 6:1 se nakonec o výhru strachovali, ale i díky brankáři Michalu Hůlovi vyrovnání nepřipustili.

Neumann v Thajsku startoval s omlazeným kádrem. Národní tým čeká na podzim elitní fáze kvalifikace mistrovství světa, do které vstoupí 15. září domácím duelem se Španělskem. Dalšími soupeři ve skupině D budou Slovinsko a Itálie.

Kontinentální futsalový turnaj v Bangkoku - finále:
Česko - Thajsko 6:5 (5:0).

Reklama