Hlavní obsah

Hagi už není trenérem Konstanty, kterou vlastní

Bukurešť

Bývalý rumunský fotbalový reprezentant Gheorghe Hagi odstoupil kvůli špatným výsledkům po šesti letech z postu trenéra klubu Viitorul Konstanta, jehož je majitelem. Konstanta se letos nekvalifikovala do šestičlenné skupiny o titul. Podle Hagiho musí společně s předsedou klubu najít nového trenéra co nejdřív.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý rumunský fotbalový reprezentant Gheorghe Hagi odstoupil kvůli špatným výsledkům po šesti letech z postu trenéra klubu Viitorul Konstanta, jehož je majitelem.

Článek

Pětapadesátiletý Hagi založil klub v Konstantě v roce 2009 a z třetí ligy ho o osm let později dovedl až k titulu. Loni slavil zisk domácího poháru. Dříve trénoval také rumunskou reprezentaci, Steauu Bukurešť, Temešvár, Bursaspor a Galatasaray.

Někdejší záložník je považován za nejlepšího rumunského fotbalistu všech dob, díky skvělé kopací technice si vysloužil přezdívku Maradona z Karpat. Během hráčské kariéry Hagi oblékl dresy Realu Madrid, FC Barcelona či Galatasaraye, s kterým v roce 2000 vyhrál Pohár UEFA. Kariéru ukončil v roce 2001.

Za Viitorul hrál i Hagiho syn Ianis, který loni přestoupil za osm milionů eur (téměř 205 milionů korun) do belgického Genku. Nyní hraje za Glasgow Rangers.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid