Hlavní obsah

Hrdina je hitem! Fotbalista elektrikář zachránil zápas

Londýn/Praha

Klobouk dolů! Záložník britského fotbalového týmu Dunston z amatérské ligy Phil Turnbull zachránil pokračování zápasu s Marine, během kterého zhasly reflektory. Jelikož se živí jako elektrikář, nelenil a vydal se ke skříni s pojistkami zjistit, kde je problém. Po chvíli se mu podařilo část světel na stadionu nahodit a o zbytek se postaral jeho kolega.

Foto: @Jackswainston13, Twitter

Záložník Dunstonu Phil Turnbull opravoval elektriku

Článek

Na začátku druhého poločasu zápasu Marine s Dunstonem najednou zhasla všechna světla na stadionu a utkání bylo přerušeno. Dlouho se nic nedělo a vypadalo to, že se zápas nedohraje. Hráčům Dunstonu se však nechtělo absolvovat v budoucnu znovu šestihodinovou cestu na stadion Marine, tak se jeden z nich rozhodl, že se pokusí závadu na osvětlení opravit.

Phil Turnbull se totiž živí jako elektrikář, takže zjistil, kde je elektrický rozvaděč a pustil se do práce. „Klubový elektrikář měl covid, takže na stadionu nemohl být. Měl jsem ho aspoň na telefonu, a tak jsem mu říkal, co je pod napětím a co ne, když jsem si hrál s jističem," vyprávěl Turnbull.

„Nakonec jsme jeden reflektor rozsvítili a pak už se objevil další elektrikář, který se postaral o zbytek," dodal. Zápas, který byl přerušený v 53. minutě za stavu 0:0, se tedy mohl dohrát. Pauza trvala zhruba 45 minut. Duel nakonec skončil 2:2 a o vítězi rozhodly až penalty.

K jedné z nich se postavil i elektrikář hrdina, který sice pokutový kop proměnil, ale na výhru jeho týmu to nestačilo. Fotografie záložníka u rozvaděče v obležení fanoušků popíjejících pivo se staly okamžitě virálními na sociálních sítích. „Po zápase jsem měl na mobilu asi 300 zpráv, vůbec jsem nechápal, co se děje," smál se Turnbull.

Reklama

Související témata: