Hlavní obsah

Hvězdy jdou do akce. Populární Lavi si zahraje proti Spartě

Prahy

Týden před Štědrým dnem si pošmáknou na fotbalové lahůdce fandové v hlavním městě. Třetiligový Vyšehrad slaví 17. prosince 110 let existence a v rámci oslav se na jeho hřišti uskuteční dva zápasy. K vidění bude řada známých hráčů z ligových trávníků Jaromír Blažek, Jiří Novotný, Jan Flachbart, Tomáš Hübschman, Luděk Stracený, Marek Trval či Jiří Jarošík, zahrají si i známí umělci a sportovci. Známý herec Jakub Štáfek, alias Lavi ze seriálu Vyšehrad, se pak v dresu domácích postaví proti staré gardě Sparty. První utkání startuje na Vyšehradě ve 12:30, druhé má výkop dvě hodiny po poledni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Štáfek alias Julius Lavický během utkání ČFL Vyšehrad - Loko Vltavín. Teď si na Vyšehradě zahraje proti staré gardě Sparty.

Článek

Když se Jakub Štáfek ukázal v dresu Vyšehradu naposledy, byl z toho poprask. Nastoupil totiž za domácí Šemíky ve třetí lize proti Vltavínu a v areálu se tehdy sešlo více než dva tisíce fanoušků. Takhle narváno sice v neděli na fotbale asi nebude, ale všichni jsou vítáni. Julia Lavického čeká totiž dokonce dvojboj.

Nejdříve Lavi nastoupí za výběr Chance v souboji s týmem hvězd Realem TOP Praha (od 12:30), aby ve druhém utkání seriálový „hrdina" bojoval za Vyšehrad v souboji se starou gardou Sparty.

„Uvidíme, třeba si Lavi řekne o to, abychom ho na jaře zase vytáhli jako trumf v derby proti Vltavínu," prohlásil nejspíš s pořádnou nadsázkou vyšehradský šéf a trenér v jedné osobě Jaroslav Klíma. „Věříme, že si každý přijde na své. Všechny fanoušky srdečně zveme, sto deset let je výročí, které stojí za to oslavit, Nedělní termín jsme zvolili schválně, aby si lidé v sobotu mohli jet zalyžovat a v neděli u nás zašli na fotbal," dodal.

Do hry by kromě zmíněných hráčů měli jít třeba i vicemistr Evropy z roku 1996 Pavel Kuka, či třeba útočník Marek Kincl, jenž podle všeho nastoupí také proti Spartě. Zahrát si přijde i osmnáctinásobný mistr republiky ve squashi Jan Koukal.

Reklama

Související témata: