Hlavní obsah

Ibrahimovic míří na hostování do AC Milán

Švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic by se mohl na jarní část sezony vrátit do AC Milán, kde již působil v letech 2010-2012. Sedmatřicetiletý fotbalista má smlouvu v Los Angeles Galaxy a v Itálii by byl na půlročním hostování po dobu pauzy MLS. Za šest měsíců by měl dostat plat 2,2 milionu eur (57 milionů korun).

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic (vpravo) z LA Galaxy a Brent Kallman z Minnesoty.

Článek

Milán si již podobný model vyzkoušel s anglickým záložníkem Davidem Beckhamem, jenž také z Galaxy na San Siru hostoval v letech 2009 a 2010.

Ibrahimovic má za sebou první sezonu v MLS, kde si navzdory svému věku a zkušenostem vysloužil cenu pro nováčka roku. Hvězdný útočník zaznamenal ve 27 zápasech 22 gólů a byl druhým nejlepším střelcem základní části, ale postup do play off jeho týmu těsně unikl.

V tisku Ibrahimovic uvedl, že zájem Milána o jeho služby není žádným tajemstvím. On sám by se působení na San Siru nebránil, protože má na něj příjemné vzpomínky. "Přišel jsem tam z Barcelony, kde jsem zažil smutek, a v Miláně mi vrátili úsměv na tvář. Chtěl jsem jim to splatit," uvedl bývalý švédský reprezentant.

Reklama

Související témata: