Hlavní obsah

Italové požadují trest za znásilnění pro brazilskou legendu

Italská justice nevzdává snahu o to, aby si brazilský fotbalista Robinho odseděl devítiletý trest vězení, k němuž byl v roce 2017 na Apeninském poloostrově odsouzen za hromadné znásilnění. Brazilské ministerstvo podle agentury SID oznámilo, že dostalo od italské strany žádost, aby si devětatřicetiletý útočník odseděl trest ve své vlasti.

Foto: Sport.cz

Bývalý brazilský reprezentant Robinho.

Článek

Robinho, bývalý hráč Realu Madrid, AC Milán či Manchesteru City, byl odsouzen za hromadné znásilnění třiadvacetileté ženy v Miláně v roce 2013. Italské úřady žádaly Brazílii o jeho vydání marně, neboť největší jihoamerická země své občany nevydává. Loni byl na Robinha vydán mezinárodní zatykač, takže bývalý útočník může být zatčen v zemi, jež má s Itálií příslušnou dohodu.

V lednu brazilský ministr spravedlnosti Flávio Dino uvedl, že trest by si Robinho skutečně mohl odsedět ve vlasti. Podle expertů by to však vyžadovalo soudní proces, jenž by mohl trvat několik let.

Robinho byl zázračným dítětem brazilského fotbalu, Real ho ze Santosu koupil už v 18 letech. V průběhu kariéry získal ligové tituly ve Španělsku (s Realem), Itálii (s AC Milán), Turecku (s Basaksehirem) a Číně (Kuang-čou Evergrande). Za brazilskou reprezentaci odehrál 100 zápasů a vyhrál s ní Copu América.

Reklama

Související témata: