Hlavní obsah

Japonsko v oslabení otočilo duel s Katarem a je v semifinále asijského mistrovství

DAUHÁ

Fotbalisté Japonska i v oslabení otočili páteční čtvrtfinálový duel mistrovství Asie s domácím Katarem a po vítězství 3:2 si zahrají o medaile. O postupu do semifinále rozhodl Masahiko Inoha v poslední minutě. Dva góly vstřelila hvězda bundesligového Dortmundu Šinji Kagawa.

Foto: Toru Hanaj, Reuters

Japonští fotbalisté oslavují vítězný gól Masahika Inohy (uprostřed) ve čtvrtfinále mistrovství Asie proti Kataru.

Článek

Druhým semifinalistou se stal Uzbekistán, který porazil Jordánsko 2:1 dvěma góly Ulugbeka Bakajeva z úvodu druhé půle. Na tým hráče Bohemians 1905 Azize Ibragimova v semifinále čeká vítěz duelu mezi Austrálií a Irákem, Japonsko vyzve lepší tým z utkání mezi Íránem a Korejskou republikou.

Katar, kterému patří až 105. příčka v žebříčku FIFA, měl v domácím prostředí proti Japonsku povedený nástup a brzy vedl po brance rodáka z Uruguaye Sebastiána Sorii. Kagawa sice vyrovnal, ale po změně stran dostal červenou kartu Maya Jošida a Katar dostal výhodu přímého kopu. K němu se postavil rodák z Brazílie Fábio César Montezine a trefil se přesně k bližší tyči.

Nejlepší hráč německé ligy Kagawa však i v oslabení znovu srovnal, navíc se v poslední minutě vyhnul ofsajdu i skluzu katarského brankáře a přihrál před prázdnou branku Inohovi, který rozhodl.

Japonsko, osmifinalista loňského MS, tak stále může snít o zisku čtvrtého titulu během posledních šesti asijských šampionátů. Naopak Katar přišel o šanci poprvé v historii se probojovat mezi nejlepší čtyři týmy turnaje.

Čtvrtfinále fotbalového mistrovství Asie v Kataru
Katar - Japonsko 2:3 (1:1)
Branky: 12. Soria, 63. César Montezine - 27. a 70. Kagawa, 90. Inoha. ČK: 62. Jošida (Jap.).
Uzbekistán - Jordánsko 2:1 (0:0)
Branky: 47. a 49. Bakajev - 57. B. Jásín.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň