Hlavní obsah

Jarošík v Turecku s Teplicemi vyhrává a chválí Tijaniho. Organizuje hru, počíná si skvěle

Překvapeně zíral, když se v úterním ránu probudil a za okny viděl sníh. „Jsem v Beleku již poněkolikáté, ale tohle jsem tady nikdy nezažil,“ zaskočil trenéra teplických fotbalistů Jiřího Jarošíka záchvěv opravdové zimy, který do Turecka zavítal. Zatímco většina ostatních mužstev chystajících se na Turecké riviéře na mistrovské jaro odkládala přípravné zápasy, Severočeši si poradili. „Hřiště jsme našli a se Slavií Sofia hráli, i když jsme museli do dějiště utkání cestovat třičtvrtě hodiny autobusem. Ale zase taková dálka to nebyla,“ usmíval se Jarošík.

Foto: fkteplice.cz

Tepličtí Tijani a Mareš slaví gól v utkání proti sofijské Slavii.

Článek

Aby ne, když i druhé přípravné střetnutí jeho svěřenci zvládli. V sobotu porazili Rapid Vídeň 2:1, v úterý pak stejným výsledkem pátý celek bulharské ligy.

„Slušný výkon, i když jsme promíchali sestavu a dali šanci hráčům, o kterých zatím nejsme stoprocentně přesvědčeni, že zůstanou," kvitoval před kamerou klubové televize Jarošík vítěznou přípravu.

„Trochu ji sice narušilo počasí, takže dopolední trénink jsme absolvovali v hale, se Slavií Sofia to byl ale kvalitní zápas a pro nás důležitá výhra," je si teplický kouč pochopitelně moc dobře vědom, že skalp vídeňského Rapidu a bulharského protivníka zvedne jeho svěřencům sebevědomí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Jiří Jarošík může být s přípravou v Turecku zatím spokojený.

V Turecku je mezi nimi nejen Mohamed Tijani, který přišel z pražské Slavie na hostování, ale také jednatřicetiletý legionář z Černé Hory Dejan Boljevič, jenž naposledy hrál za arménský Alaškert.

„Potřebovali jsme leváka, Dejan je navíc schopen nastupovat v sestavě na dvou pozicích. Doufám, že do mužstva zapadne. Prvním dobrým signálem bylo už to, že za námi přiletěl v pondělí večer a hned chtěl nastoupit k přípravnému duelu," kvitoval Jarošík.

Stejně tak si pochvaluje angažování Tijaniho, který se vrací na ligovou scénu po operaci předního zkříženého vazu a dlouhé herní absenci.

„Hned v prvním zápase s Rapidem zahrál skvěle. Organizoval hru, výborně hrál pozičně i tělem, na hřišti chtěl sám zůstat déle, než jsme původně počítali. Teď je důležité, aby zůstal zdravý a nabíral kondici," věří Jarošík, že čtyřiadvacetiletý legionář z Pobřeží slonoviny v jarním tažení za záchranou předposledním Severočechům vydatně pomůže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Žitný se vrací po zranění na trávníky.

Po vážném zranění se na trávník vrací i třiadvacetiletý záložník Patrik Žitný, který si loni v dubnu přetrhl vaz v koleni a musel podstoupit operaci a následnou dlouhou rehabilitaci. Proti Slavii Sofia už vyběhl na hřiště, i když jen na závěrečnou čtvrthodinu.

„Noha drží, v tréninku vypadá dobře a sám si řekl, že chce hrát," doufá Jarošík, že na jaře bude mít k dispozici širší hráčský kádr a cesta za ligovou záchranou bude pro Teplice přece jen snazší.

Reklama

Související témata: