Hlavní obsah

Jste lháři! Benzema zaútočil na FIFA, která vyhlásila Messiho nejlepším hráčem za loňský rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Realu Madrid Karim Benzema obvinil světovou fotbalovou asociaci (FIFA) ze lhaní. Vítěz Zlatého míče za sezonu 2021/2022 dal jasně najevo, že mu nesedí pondělní triumf Lionela Messiho v anketě FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2022.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Lionel Messi s cenou FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku 2022.

Článek

Benzema po pondělním galavečeru v Paříži zareagoval a zveřejnil na svém Instagramu video muže, který říká: „Dobrou noc. Lháři, lžete." Benzema si po Zlatém míči myslel i na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu světa za uplynulý rok. V minulé sezoně zaznamenal 44 gólů ve 46 zápasech, ve Španělsku doma i v Evropě byl nejlepším střelcem a už v srpnu převzal cenu UEFA pro nejlepšího fotbalistu sezony.

Čtyřiatřicetiletý Francouz, který v loňském roce vyhrál s Realem Madrid Ligu mistrů a španělskou ligu, však skončil za Messim na druhém místě. Třetí byl Messiho spoluhráč z Paris St. Germain, francouzský útočník Kylian Mbappé.

Cena FIFA je však na rozdíl od Zlatého míče udělována za kalendářní rok, nikoli za sezonu. A 34letá hvězda Realu Madrid vynechala mistrovství světa v Kataru kvůli zranění. Přestože se mohl vrátit do sestavy před finále proti Argentině, rozhodl se Benzema zůstat doma. Po MS oficiálně oznámil svůj odchod z mezinárodního fotbalu. Messi mezitím dovedl Argentinu k titulu světových šampionů, vyhrál i cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

Reklama

Související témata: