Hlavní obsah

Kouč argentinských mistrů světa Scaloni prodloužil smlouvu do roku 2026

Trenér Lionel Scaloni, který dovedl v prosinci argentinské fotbalisty k triumfu na mistrovství světa, prodloužil smlouvu do roku 2026. Národní federace o tom informovala na svém webu.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Kouč Lionel Scaloni, jenž dovedl v prosinci argentinské fotbalisty k triumfu na mistrovství světa, prodloužil s národní federací smlouvu do roku 2026.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý kouč doladil detaily nového kontraktu s šéfem argentinského fotbalu Claudiem Tapiou v pondělí v Paříži před galavečerem FIFA, na kterém může převzít ocenění pro nejlepšího trenéra loňského roku.

Scaloni vede reprezentační výběr od roku 2018, kdy nahradil Jorgeho Sampaoliho. Předloni s týmem vyhrál Copu América. Na mistrovství světa v Kataru sice jeho svěřenci na úvod překvapivě podlehli Saúdské Arábii, ale pak v čele s nejlepším hráčem turnaje Lionelem Messim dokráčeli až k titulu, který Argentinci získali potřetí v historii. Za čtyři roky s nimi může Scaloni usilovat o další triumf na šampionátu v Kanadě, Mexiku a USA.

Na mistrovství světa se Scaloni objevil i jako hráč v roce 2006 v Německu. Za národní tým nastoupil v sedmi zápasech. Během aktivní kariéry oblékal dres West Hamu, Lazia Řím, Mallorky či Bergama.

Reklama

Související témata: