Hlavní obsah

Klobása, pivo a Kopakabrána! Kouč Plzně dovolenou nestihl, užíval si v netradiční roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský trenér Pavel Horváth má na začátku nové sezony pořádně nabitý program. S mistrovskou Viktorií se snaží proklouznout do pohárové Evropy, slibně rozjeté maj po výhře v Moldavsku třetí předkolo Ligy mistrů, o body jeho tým bojuje i v české nejvyšší soutěži. „Díky postupu přes Helsinky jsme ze sebe sejmuli ten největší tlak, protože evropské poháry chyběly v Plzni strašně dlouho. Na druhou stranu ani v náznaku nejsme uspokojeni, jsme pořád teprve na startu letošní evropské cesty," neskrývá populární kouč, jenž se sice pohybuje léta mezi profesionály, cizí mu ale není ani amatérský fotbal, k němuž patří klobása a pivo. Ani na ten nedá Horváth dopustit.

Foto: Kopeme za fotbal

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Horváth věří, že jeho tým dojde v Evropě hodně daleko, zároveň se ale netají láskou k amatérskému fotbalu. Když dorazí na zápasy, hltá každý detail.

Článek

Plzeň má za sebou velmi hektický začátek nové sezony. Ligoví mistři přejeli ve druhém překole Ligy mistrů HJK Helsinky, následně v české nejvyšší soutěži urvali bod v Teplicích a poté vyhráli na půdě moldavského Šeriffu Tiraspol, čímž si vytvořili parádní výchozí pozici k postupu do další fáze Ligy mistrů.

"Chceme dojít tak daleko, jak jen to půjde. Utkání v Teplicích nás dostatečně varovalo, že moderní fotbal jednoduše nic neodpustí. A v Kišiněvu jsem si naopak dokázali, že stoprocentní koncentrace v kombinaci s poctivostí a taktickou kázní nese úspěch," říká v tiskové zprávě pro média Horváth, který je v pozici asistenta pevnou součástí realizačního týmu Západočechů.

Odveta s Tiraspolem je na programu hned v následujícím týdnu, z kvapíkového tempa tak Západočeši nesleví. „Čeká nás velmi náročný úkol. Soupeř potvrdil vysokou individuální kvalitu, chvílemi si dokázal vytvořit tlak i šance. Musím pochválit naše kluky za to, jak zodpovědně a kvalitně celý duel zvládli," vrací se sedmačtyřicetiletý pražský rodák k duelu třetího předkola Ligy mistrů.

Foto: Kopeme za fotbal

Fotbal na nejnižší úrovni je pro vytíženého plzeňského trenéra Pavla Horvátha jednou z forem odpočinku.

Kišiněv představoval pro pětinásobného ligového šampiona další z destinací, která se mu zúží na fotbalové zážitky. „To je úděl sportovních výjezdů. Letiště, hotel, stadion a zase zpět. Projezdil jsem takto celou Evropu, ale moc zážitků nad rámec samotných zápasů si člověk neodnese," vysvětluje na dálku všem, kteří by si mysleli, jak si fotbalisté během výjezdů užívají i mimofotbalových zážitků, že realita je úplně jiná.

"Samozřejmě jsem i z autobusu vnímal Koloseum v Římě, slavnou milánskou katedrálu nebo nádherné stavby v Barceloně, ale neměl jsem to nikdy nastaveno tak, že bych si dělal během výjezdů cestovatelský ´Bucket list´ a následně místa ve volnu objížděl. Koneckonců na to není čas ani po hráčské kariéře, lidé v mém okolí už si zvykli," směje se vyhlášený šprýmař, který v nabitém létu stihl zajet jen na 5 dnů do Turecka: „Sezona byla dlouhá, příprava nutná a náročná. Ale po zisku titulu se člověk na hřiště vždy těší o něco více. Nechtěli jsme před letošní sezonou vůbec nic podcenit a věřím, že se nám to povedlo..

Plzeň čeká velmi neobvyklý soupeř. Co jste možná nevěděli o Sheriffu Tiraspol?Video: Sport.cz

Dovolenkovou atmosféru si tak Pavel Horváth užil alespoň při tvorbě kampaně projektu Kopeme za fotbal, jehož je dlouholetým ambasadorem. V nabídce cestovních kanceláří se totiž aktuálně objevila mýtická destinace Kopakabrána, která slibuje nevšední dovolenou s mnoha zážitky přímo za humny. Kapela Yo Yo Band pro účely podpory amatérského fotbalu přezpívala svůj kultovní hit Jedem do Afriky do fotbalového rytmu tak, aby propojoval svět cestování s vesnickým fotbalem. A právě plzeňská legenda si střihla v klipu hlavní roli.

„O mně se ví, že se těmto věcem nebráním, baví mě. A letos mě to bavilo ještě o něco více, protože nápad s netradiční dovolenkovou destinací v podobě fotbalových hřišť se mi strašně líbí. Natáčení samozřejmě není po celou dobu taková sranda, jak by se mohlo zdát z finálního klipu, ale horko i veškeré čekání se díky skvělým lidem okolo dá vždycky strávit vesele," přiznává.

Foto: Kopeme za fotbal

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Horváth věří, že jeho tým dojde v Evropě hodně daleko, zároveň se ale netají láskou k amatérskému fotbalu. Když dorazí na zápasy, hltá každý detail.

Právě fotbal na nejnižší úrovni je pro vytíženého plzeňského trenéra jednou z forem odpočinku. „Jsem moc rád, že jsem se na jaře párkrát ke klandru s klobásou dostal. Na vesnickém fotbale mě fascinuje ta vášeň, nadšení, nefalšované emoce. A taky obrovsky pestrá paleta lidí, která se na každém zápase sejde. Pro mě je návštěva vesnických stadionů opravdovou dovolenou. Tak snad to bude platit pro tisíce fanoušků také v nové sezoně," dodává.

Reklama

Související témata: