Hlavní obsah

Kobra je zpátky! Jak říkáme v Česku: všude dobře, doma nejlíp, prohlásil Ondrášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpátky na místě činu. Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek se po konci v norském Tromso dohodl na 18měsíčním kontraktu s Wislou Krakov. Do polského klubu se vrátil po třech letech.

Foto: Twitter Wisly Krakov

Zdeněk Ondrášek se vrátil po třech letech do Wisly Krakov.

Článek

„Že se jednou vrátím do Wisly jsem věděl už v momentu, kdy jsem z ní odcházel. Jak říkáme u nás v Česku: Všude dobře, doma nejlíp," uvedl Ondráček v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Tvůj domov je tam, kde je tvé srdce," vítal krakovský web 33letého útočníka, který během svého předchozího čtyřletého angažmá ve Wisle (2015-2019) zanechal výraznou stopu. V 69 zápasech v rámci všech soutěží vstřelil v jejím dresu 21 gólů, navíc se stal velkým oblíbencem fanoušků.

Ti si jeho návrat doslova vymodlili. Když Kobra skončil v létě předčasně v Plzni, prostřednictvím sociálních sítí ho vyzývali k návratu. To samé poté, co ukončil v prosinci půlroční štaci v norském Tromso. Dočkali se. Jejich oblíbenec bude Krakovu pomáhat na cestě ze současné 13. příčky Ekstraklasy.

Ondrášek pomůže na hřišti i v kabině

„Zdeněk je náš člověk. Kluk, který nám pomůže na hřišti i v kabině. Plánovali jsme přestavět útočnou řadu a příchod Zdeňka je prvním krokem. Věříme, že jeho schopnosti v kombinaci s neuvěřitelnou ctižádostí a charakterem se promítnou do počtu získaných bodů Wisly. A také, že zvýší konkurenci v týmu," citoval polský server Onet Sport Tomasze Pasieczného, sportovního ředitele Wisly.

Ondrášek v Krakově naváže na nedávnou spolupráci se slovenským trenérem Adrianem Guľou, pod nímž hrál v plzeňské Viktorii. „Pana Guľu vnímám pozitivně. Znám ho dobře z Plzně, vím, co od hráčů vyžaduje, jak s nimi pracuje. Jeho filosofie a styl jsou mi blízké. Pozná, co jednotlivý hráč může dát mužstvu a snaží se to z něho dostat. Těší mě, že pod ním můžu znovu hrát a trénovat," podotkl Ondrášek, který se v šatně Wisly setkal se třemi Čechy. Obránci Michalem Frydrychem a Matějem Hanouskem a útočníkem Janem Klimentem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Zdeněk Ondrášek během utkání Ligy národů.

Třiatřicetiletý bývalý reprezentant by se rád usadil, během posledních tří let totiž prošel čtyřmi kluby. Po odchodu z Wisly zamířil do Dallasu, kde si vyzkoušel americkou MLS. Po jedné sezoně v Plzni zažil kratičké angažmá v rumunském FCSB, odkud ho vyhodil kontroverzní majitel klubu Gigi Becali. Podle něj nedosahoval kvalit kádru FCSB. Podzim strávil Ondrášek v Tomso, nyní je zpět v Polsku, kam přišel jako volný hráč.

Reklama

Související témata: