Hlavní obsah

Král přijde o trenéra! Tedesco po sezoně odejde ze Spartaku Moskva

Fotbalisté Spartaku Moskva, mezi které patří český záložník Alex Král, přijdou po sezoně o trenéra Domenica Tedesca. Pětatřicetiletý italský rodák s předstihem oznámil, že z rodinných důvodů neprodlouží smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Domenic Tedesco opustí Spartak Moskva

Článek

Tedesco vede moskevský klub od loňského října. Krále si do Spartaku přivedl ze Slavie jeho předchůdce Oleg Kononov, český záložník podepsal smlouvu na pět let. Pod Tedescovým vedením se tým zvedl a obsadil sedmé místo.

Plánovaný odchod kouč oznámil po středeční ligové porážce 1:3 na hřišti lídra tabulky Zenitu Petrohrad, na který Spartak ztrácí z druhé příčky šest bodů. "Bylo to nejtěžší rozhodnutí v kariéře," řekl bývalý trenér Schalke s tím, že chce být blíž rodině, neboť je to v současné době s koronavirem obtížné.

Minulý týden měl Tedesco konflikt s trenérem brankářů Soči Dmitrijem Borodinem, který kouči Spartaku řekl: "Tohle je naše zem, naše koloseum!" Italský rodák s německým pasem označil Borodina za rasistu. Podle Tedesca mu ruský trenér rovněž řekl, ať se vrátí domů, což Borodin popřel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: