Hlavní obsah

Kuchta se při premiéře uvedl gólem, teď mu ale do Lokomotivu přivedli francouzského konkurenta

Hned v prvním přípravném střetnutí v dresu Lokomotivu Moskva se uvedl český legionář Jan Kuchta gólem. Ve španělské Marbelle, kde je šestý celek ruské ligy na soustředění, nastoupil exslávistický útočník k zápasu proti Jablonci na úvodních pětačtyřicet minut a po půlhodině potrestal nedorozumění Kubisty s brankářem Vajnerem. Do druhého poločasu už ovšem Kuchta nevyrukoval, neboť ho vystřídala další nová posila Lokomotivu, Francouz Isidor.

Foto: www.fclm.ru

Hned při premiéře v dresu moskevského Lokomotivu se Jan Kuchta uvedl gólem.

Článek

Přestup jednadvacetiletého Wilsona Isidora z Monaka se podařilo moskevským Železničářům k zdárnému konci před utkáním s Jabloncem, přesto ho trenér Markus Gisdol neváhal hned vyzkoušet.

„Šlo o složitý transfer, protože nebylo jednoduché přesvědčit Isidora, že přestup z Monaka k nám je pro něho nejlepším řešením. Měl několik dalších nabídek, zajímaly se o něho i kluby z nejvyšší francouzské soutěže, " přiznal sportovní ředitel Lokomotivu Thomas Zorn, že Isidora lákal i FC Paris a Angers.

Konkurent Kuchty vyrostl ve fotbalové akademii Monaka, hostoval v Bastii Boprgo, kde nastřílel v 29 zápasech 16 gólů a pomohl mužstvu z Korsiky k záchraně ve druhé lize, v létě se do Monaka vrátil. V této sezoně odehrál v jeho dresu devět utkání a dal jeden gól.

S Lokomotivem Moskva uzavřel smlouvu na 4,5 roku, přičemž Monako za něho zinkasovalo tři miliony eur a další milion dostane z případných bonusů

„Posilování ofenzivy je pro nás prioritou. Přišel Kuchta, teď jsme získali Isidora, další hráče máme vytipované," potvrdil Zorn, že aktivity Lokomotivu na přestupovém trhu ještě zdaleka nekončí.

Kuchta i Isidor se představí samozřejmě i v druhém příprvném utkání v novém dresu, který čeká na Lokomotiv Moskva v Marbelle ve středu proti pražské Spartě.

Reklama

Související témata: