Hlavní obsah

Kúdelu v Jakartě vítaly davy fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český obránce Ondřej Kúdela v úterý přiletěl do svého nového působiště v Indonésii. Pětatřicetiletý fotbalista přestoupil ze Slavie do klubu Persija Jakarta a měl by se stát nejlépe placeným hráčem tamní ligy. Kúdelu čekalo v Jakartě velké překvapení, hned na letišti ho vítaly davy fanoušků.

Foto: Martin Hrdlička

Český fotbalový obránce Ondřej Kúdela v obležení fanoušků celku Persija Jakarta po příletu do Indonésie.

Článek

Kúdela by si v Indonésii za tři roky měl vydělat 31 miliard rupií (v přepočtu téměř 50 milionů korun).

A když se český reprezentant v úterý objevil na jakartském letišti s šálou klubu svého nového působiště, stovky fanoušků mu připravily bouřlivé přivítání.

Kúdela skončil ve Slavii po čtyřech a půl letech. S vršovickým týmem vyhrál třikrát mistrovský titul a třikrát domácí pohár, nastupoval i v Lize mistrů, Evropské lize a Evropské konferenční lize. Za českou reprezentaci odehrál osm zápasů. V poslední době ho provázely vleklé zdravotní problémy.

Exotické angažmá bude pro Kúdelu druhou zahraniční zkušeností. V roce 2014 hostoval z Mladé Boleslavi v kazašském klubu Ordabasy Šymkent.

Reklama

Související témata: