Hlavní obsah

Kvůli kousancům jsem musel k psychologovi, přiznal se Suárez. Nadváhu razantně popírá

Montevideo

Od světového šampionátu v Brazílii, v němž na sebe upozornil ošklivým kousnutí italského stopera Giorgia Chielliniho, se z uruguayského útočníka Luise Suáreze stal nový člověk. Pět měsíců po inkriminovaném okamžiku kanonýr Barcelony přiznal, že začal chodit k psychologovi a nyní už zvládá ukočírovat své emoce. Zároveň se podivil nad tím, že není v nominaci na Zlatý míč a také dementoval spekulace španělského tisku, že je po čtyřměsíční vynucené přestávce příliš tlustý.

Foto: Profimedia.cz

Luis Suárez krátce poté, co na světovém šampionátu v Brazílii pokousal italského obránce Giorgia Chielliniho (vpravo).

Článek

Suárez se v uruguayském deníku El Observador rozpovídal o tom, že čtyřměsíční trest, který mu udělila FIFA, mu málem zničil kariéru. „Byl jsem na tom hodně špatně, doma jsem plakal, byl to hodně zvláštní pocit. Netušil jsem, co bude dál. Musel jsem požádat celý uruguayský lid o odpuštění, byla to velká chyba," připustil sedmadvacetiletý hráč.

Vzhledem k tomu, že šlo během 15 měsíců o druhý podobný prohřešek, nový zaměstnavatel na Suáreze naléhal, aby vyhledal odborníka. „Lidé z Barcelony mi doporučili, abych navštívil psychologa. Ale finální rozhodnutí bylo pokaždé na mně. Věřím, že tyto problémy už jsou za mnou, že jsem je překonal. Jsem hodně sebekritický, ale emoce zvládám mnohem lépe, než dříve," tvrdil Suárez.

Uruguayský útočník se také ohradil proti nařčení některých španělských médií, která jej po prohře 1:3 v El Clásicu na Santiago Bernabéu obvinila z nadváhy. „To není pravda, nikdy jsem nebyl obézní. Doktor v klubu mi dokonce řekl, že jsem byl jedním z šesti hráčů z Barcelony, kteří měli v těle nejmenší procento tělesného tuku a hmotnosti. Je to něco, co bylo součástí novinářské hry," myslí si Suárez.

Sedmadvacetiletý útočník jen mávl rukou nad tím, že chybí v nominaci na Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu planety. „Jsem si jistý, že to je kvůli tomu incidentu na mistrovství světa," nepřekvapilo ho rozhodnutí FIFA. „Jenže v tom případě by neměli brát ohled ani na ty hráče, kteří na MS nic nepředvedli. Trochu mě to mrzí, protože v Liverpoolu jsem dokázal mnoho věcí. Třeba to přijde příští rok," dodal Suárez na závěr.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články