Hlavní obsah

Lavička povede kuvajtskou fotbalovou reprezentaci!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězslav Lavička se stal novým trenérem kuvajtské fotbalové reprezentace, v neděli podepsal s tamní asociací smlouvu na čtyři měsíce s opcí na prodloužení kontraktu o další rok. U národního týmu Kuvajtu s ním bude spolupracovat v roli asistenta Zdeněk Svoboda.

Foto: Archiv Vítězslava Lavičky

Trenér Vítězslav Lavička.

Článek

„Máme se Zdeňkem radost, že jsme dostali důvěru vést národní tým Kuvajtu. Kontrakt je neobvykle krátký, je ale možnost, že zůstaneme déle. V červnu nás čeká s týmem kvalifikace na Asijský pohár, potom si se zástupci kuvajtské asociace sedneme a řekneme si, jestli půjdeme společně dál nebo ne," řekl Lavička Sport.cz.

Jednání o jeho působení v Kuvajtu trvala několik měsíců. První kontakt proběhl už během listopadové přípravy kuvajtského výběru do 23 let proti Česku v Olomouci. „Samozřejmě jsem A-tým Kuvajtu hodně sledoval. Jde pochopitelně o jiný styl fotbalu, než na jaký jsme zvyklí z Evropy. Bereme to ale se Zdeňkem jako velkou výzvu, jde přece o reprezentaci," uvedl 58letý Lavička, který naposledy působil v polské Wroclawi.

Foto: Twitter

Vítězslav Lavička se stal novým trenérem kuvajtské fotbalové reprezentace.

Jeho první akcí bude březnový turnaj na Maltě, kde se Kuvajt dvakrát střetne s domácí reprezentací, plus odehraje duel proti Lotyšsku. Lavička se se Svobodou vracejí v pondělí na otočku do Česka, musejí vyřídit pár formalit. „A také zabalit věci. I když oblečení tady tolik třeba nebude, v Kuvajtu je přece jen tepleji než v Česku," smál se Lavička. Jeho druhým asistentem je kondiční kouč z Polska, zbytek realizačního týmu tvoří Kuvajťané.

Reklama

Související témata: