Hlavní obsah

Legenda: Ronaldo je lepší než Messi. Kdo je podle ní nejlepším fotbalistou historie?

Je to nekonečná válka! Miliony fanoušků se přou o to, kdo je nejlepším hráčem fotbalové historie. Patří na trůn Argentinec Lionel Messsi, jenž je šéfem v dresu Barcelony? Nebo snad portugalský bombarďák Cristiano Ronaldo, lídr Juventusu Turín? Svůj názor teď vyjádřil legendární Brazilec Pelé. Koho by tedy pasoval na fotbalového krále on sám?

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Je nejlepším fotbalistou historie Lionel Messi? Nebo snad Cristiano Ronaldo?

Článek

Pelé je ikonou, v 79 letech je stále veden jako nejlepší kanonýr fotbalové historie, kde má trojnásobný mistr světa zaknihováno 1284 nastřílených gólů. „Myslím, že nejlepší je v současnosti Cristiano Ronaldo. Ale musíte si také uvědomit, že Messi nehraje na pozici útočníka," přiklonil se Pelé ve vyjádření pro kanál YouTube Pilhado na stranu CR7.

Pětatřicetiletý Portugalec už nasázel soupeřům během kariéry 725 gólů, což je na zhruba tisíc odehraných zápasů úžasné číslo. Obdivuhodná je i bilance argentinského esa Messiho, tomu v kolonce nastřílené branky svítí číslo 697. „A to není ryzí útočník," připomíná Pelé.

Ani tyto skvostné statistiky současných es však podle Pelého neopravňují ani jednoho z hvězdné dvojice k tomu, aby se pasoval do pozice největšího fotbalisty všech dob. „Tohle je moc složitá otázka. Jsou tu další skvělí hráči - Brazilci Zico, Ronaldinho a Ronaldo. A co Franz Beckenbauer a Johan Cruyff v Evropě?" dumá legenda nad dalšími jmény. Nesmí mezi nimi chybět ani Argentinec Diego Armando Maradona. I o něm se na konci století mluvilo mezi experty jako o největší hvězdě, která kdy hrála fobal.

Nakonec však hráč, který zářil v barvách klubu Santos, jméno nejlepšího fotbalisty historie odtajnil. „Není to moje chyba, ale myslím, že Pelé byl lepší než všichni ti, které jsem jmenoval," usmál se Brazilec.

Kdo je podle Vás nejlepším fotbalistou v historii?
Cristiano Ronaldo
36,3 %
Lionel Messi
34,6 %
Pelé
15,7 %
Franz Beckenbauer
0,6 %
Diego Maradona
3,4 %
Ronaldo
1 %
Ronaldinho
4,3 %
Zico
0,6 %
Někdo jiný
3,5 %
Celkem hlasovalo 18360 čtenářů.

Reklama