Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Odchovanci hradeckých Votroků zářili za hranicemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný víkend za sebou mají dva odchovanci královéhradecké kopané, působící v zahraničí. 30letý střední záložník Petr Schwarz, který si kroutí již druhou sezonu v dresu polského Śląsku Wrocław, vstřelil v pátém kole Ekstraklasy jediný gól svého týmu a zařídil tak vítězství nejtěsnějším možným rozdílem na hřišti Lechu Poznań. Stejně starý brankář Tomáš Holý pak spolehlivým výkonem mezi třemi tyčemi pomohl svému celku udržet prozatimní neporazitelnost, jeho Carlisle ve třetím kole anglické League Two remizovalo doma 1:1 se Swindonem. Oba plejeři si za své počínání vysloužili v analytickém hodnocení SofaScore známku 7,5 a trumfli tak například stopera Jana Krále z belgického Eupenu.

Foto: slaskwroclaw.pl

Petr Schwarz v dresu Vratislavi.

Článek

Schwarz si v letošním ročníku polské nejvyšší soutěže drží velmi solidní formu, před týdnem jej ve známkování legionářů předčil jen gólman nizozemského Venla Lukáš Zima. Tentokráte ale hradecký odchovanec své představení vyšperkoval i vstřelenou brankou, a to takovou z kategorie parádních.

Ve 26. minutě utkání si navedl balon na středu hřiště, kousek před šestnáctkou šikovnou zasekávačkou obelstil svého protivníka a parádním zakončením levačkou k pravé tyči rozhodl o osudu utkání. Kromě důležitého ofenzivního příspěvku se ale činil i směrem vzad, například se mu čtyřikrát podařilo okrást soupeře o míč úspěšným zachycením přihrávky.

Další bývalý Votrok Holý, který působí na Ostrovech již od roku 2017, přišel do Carlisle United před začátkem letošního ročníku a zatím se v novém působišti prezentuje velice slušně. Hned ve svém soutěžním debutu vychytal nulu při jednogólové výhře nad Crawley a v dalších dvou ligových zápasech inkasoval při remízách 1:1 pokaždé po jedné brance. Poslední mač pro něj ale byl více než náročný, neboť musel likvidovat pět střel, které by jinak mířily do sítě.

A sám Holý musel být se svým výkonem také spokojený, jelikož má rozhodně ty nejvyšší ambice. „Nepřišel jsem sem hrát o střed tabulky. Mým cílem je v kariéře dosáhnout nějakého pořádného úspěchu, tak proč se letos rovnou nepokusit postoupit o soutěž výše?" vzkázal 206 centimetrů vysoký gólman krátce po podpisu smlouvy na severu Anglie.

Reklama

Související témata: