Hlavní obsah

Ligová béčka budí emoce. Je to někdy kontraproduktivní, ale soutěže neregulérní nejsou, zní ze Strahova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ligová béčka. Jejich přítomnost ve druhé a třetí české lize budí mnohdy negativní emoce. Ozývá se spousta hlasů, podle nichž jsou soutěže neregulérní. Argument? Jeden týden nasadí ligový klub téměř kompletní sestavu z hráčů A-týmu, za týden jednoho, dva. Co na to tuzemská fotbalová vrchnost?

Foto: SK Slavia Praha, Twitter

Derby rezerv pražských "S" se na začátku jarní části Fortuna národní ligy odehrálo na Letné.

Článek

„Je to někdy kontraproduktivní, neregulérní ale určitě ne," říká Zdeněk Psotka, ředitel sportovně-technického úseku Fotbalové asociace ČR. Zatímco dřív většina ligových B-mužstev hrála divize, v této sezoně je ve druhé a ve dvou skupinách ČFL a MSFL hned patnáct ligových béček.

„Diskuze nad tendencemi, zavést limit na počet béček, aby byla vyšší šíře soupisek pro ligové týmy, je na dlouhý čas. Pokud by ale byly soutěže dobře nastaveny, nebylo by možné, že by tolik béček proniklo do druhé ligy," dodal Psotka během tiskové konference, na které Fotbalová asociace České republiky (FAČR) představila činnost sportovně-technického úseku.

„Jde především o jednotlivé postupy a návody, jak se ve všech úsecích našeho oddělení dostat ke stanoveným cílům ve sportovním oddělení. A také nastavení kontrolních mechanismů, abychom si každý rok mohli říci, co je třeba udělat v rámci uplatnění financování na jednotlivé projekty," uvedl Psotka, který je v roli technického ředitele asociace od loňského června.

„Představení činnosti sportovně-technického úseku navazuje na dřívější schválení organizační struktury asociace. Těší mě, že po příchodu technického ředitele Zdeňka Psotky přišli i další kolegové, s nimiž jsem měl tu čest pracovat již dříve u reprezentací, nebo na jiných úrovních. Miroslav Beránek se stal šéftrenérem úseku reprezentací, nově je zde Erich Brabec v roli vedoucího úseku ženského fotbalu," uvedl šéf FAČR Petr Fousek, který je zároveň členem Výkonného výboru UEFA.

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG