Hlavní obsah

Návrh na reorganizaci fotbalových soutěží půjde ke schválení nejdřív za rok, možná déle, řekl Fousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reorganizace soutěží v českém fotbale. Jedno z nejomílanějších témat posledních týdnů. Někteří tento plán vítají, spousta klubů s některými návrhy nesohlasí a dává to najevo. „Odmítám paniku, která kolem reorganizace vnikla," řekl na dnešní tiskové konferenci na Strahově šéf Fotbalové asociace ČR Petr Fousek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Fousek během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy Ligy národů s Portugalskem a Švýcarskem.

Článek

Podle něj uběhne ještě spousta času, než vůbec reorganizace bude moct být schválena. „Musí se všechno do detailu vykomunikovat a nachystat dlouho dopředu. Teprve poté se návrh předloží výkonnému výboru ke schválení. Datum asi přesně nejde říct, musí o něm rozhodnout výkonný výbor. Podle řádů tedy nejdřív za rok, ale může to být i za dva," podotkl Fousek.

Cílem reorganizace já zpomalení úbytku klubů a dospělých hráčů. Jestli se uskuteční, zruší se v tomto směru vše od třetích lig (ČFL a MSFL) dolů. FAČR plánuje rozdělit a pojmenovat soutěže jako ligy. Mluví se ale také o zrušení jedné ze dvou skupiny ČFL a redukce moravských divizí ze tří na dvě. V důsledku toho by hrozil masový pád mnoha klubů do nižších soutěží. Právě to vyvolává největší diskuze na téma reorganizace.

„Ohledně zredukování dvou skupin ČFL na jednu není ještě rozhodnuto. Znovu opakuji, všechno se nejprve musí důkladně prodiskutovat. Bohužel, v českém fotbale je značný konzervativismus. Je těžké prosazovat reformy," pověděl Fousek.

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG