Hlavní obsah

Limberský v největším maléru? Byl obviněn z vydírání, hrozí mu osm let

Vypadá to na pořádný malér! Bývalý fotbalový reprezentant David Limberský měl už během profesionální kariéry na triku pořádnou porci průšvihů, teď má ale zaděláno na ten největší. Podle zjištění Práva byl ve čtvrtek s další trojicí mužů zadržen policií a obviněn z vydírání. Následně byl sice současný hráč třetiligových Domažlic propuštěn a je vyšetřován na svobodě, nicméně mu podle všeho hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalista David Limberský na archivním snímku oslavuje ligový triumf.

Článek

Server Novinky.cz uvádí, že všichni čtyři muži jsou podezřelí z toho, že pod pohrůžkou střelné zbraně vymáhali po muži z Karlovarska čtyři miliony korun, které mu měl Limberský v minulosti poskytnout na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn. Dozorující státní zástupce Jiří Kožina na dotaz Práva uvedl, že policisté šetří případ vydírání, jména však neprozradil. Policie by měla podle dostupných informací vydat o případu tiskovou zprávu.

Policejní mluvčí Jakub Kopřiva v pátek uvedl, že čtveřice mužů ve věku 37, 39, 46 a 48 let je obviněna ze zločinu vydírání. „Hrozí jim až osm let vězení," doplnil Kopřiva. Právo zjistilo, že se incident odehrál před dvěma týdny v jedné z kaváren v Karlových Varech, kdy měl Limberský na poškozeného křičet, že ho okradl a že chce zpět svoje peníze.

LIMBERSKÉHO NEJVĚTŠÍ PRŮŠVIHY
Havárie
Nejznámějšího průšvihu se dopustil v září 2015. S někdejším plzeňským spoluhráčem Ondřejem Vaňkem se kolem půlnoci vraceli z večírku autem, Limberský však nezvládl řízení, se svým bentleym narazil na pražském Smíchově do plotu. Od nehody se snažil utéct, policisté ho však doběhli. Na místě nadýchal údajně 1,5 promile. Od Plzně dostal milionovou pokutu, byl mu odebrán řidičský průkaz. Kauza se stala nesmrtelnou díky řadě vtipů - a epizodě seriálu Vyšehrad.
Točení volantem
O několik dnů později vstřelil v Příbrami gól, jako oslavu zvolil točení volantem. Za což si vysloužil vlnu kritiky. „Udělal jsem to spontánně, hned jsem věděl, že tohle bylo špatně," kál se Limberský.
Gesto na Letné
V roce 2016 při cestě za čtvrtým titulem přijela Plzeň na Spartu. Před zápasem dokonce domácí Jiráček s Costou odmítli Limberskému podat ruku. Ten si nakonec domácím tribunám v závěru vítězného zápasu ukázal prostředníčky. Disciplinární komise mu vyměřila pokutu 50 tisíc korun.

Vzápětí další ze čtveřice obviněných vytáhl na muže pistoli, se kterou ho nejprve udeřil do zátylku a poté mu ji přiložil k hlavě a opakovaně se ho ptal, do kdy peníze vrátí. Muže nechali odejít poté, co jim měl slíbit, že peníze vrátí do konce listopadu.

Limberského se Právu nepodařilo kontaktovat. Jeho obhájce na dotaz Práva pouze uvedl, že je vázán mlčenlivostí a nemůže nic komentovat.

U někdejší hvězdy fotbalové Viktorie Plzeň nejde o první případ, kdy jeho investice skončila v rukou policie a následně u soudu. Známý je případ, kdy z bývalého reprezentanta pod záminkou společného byznysu s luxusními auty vylákal přes pět milionů Čeněk Pazderka. Za to ho soud poslal za podvod na sedm let do vězení.

Reklama