Hlavní obsah

Liverpool a Manchester United dostaly vysoké pokuty od UEFA

Liverpool a Manchester United dostaly za různé prohřešky svých fanoušků během vzájemného březnového osmifinále Evropské ligy od UEFA pokutu ve výši několika desítek tisíc eur.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Rozčílený trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Článek

Evropská fotbalová unie udělila oběma klubům Premier League pokutu 40.000 eur za nevhodné skandování fanoušků. Polovina této částky je podmíněná na zkušební dobu dvou let.

Liverpool musí zaplatit dalších 17.000 eur za incidenty fanoušků, jako bylo zapalování světlic a házení předmětů. United dostali pokutu dalších 18.000 eur za nepokoje svých příznivců na tribuně, například blokování schodů.

UEFA dále nařídila Liverpoolu kontaktovat do 30 dnů Manchester United a dohodnout se s ním na náhradě za škody, které jeho příznivci na Old Trafford způsobili.

Během dvojutkání, které vyhrál v součtu 3:1 Liverpool, oba fanouškovské tábory zaútočily na citlivá místa svých největších rivalů. Liverpoolští skandovali o letecké katastrofě v Mnichově 1958, během níž zahynulo osm hráčů United. Příznivci Manchesteru zase připomínali tragédii na stadionu Hillsborough, kde v roce 1989 zemřelo 96 fanoušků "Reds".

Liverpool podle všeho čekají další sankce UEFA za chování fanoušků během finále Evropské ligy minulý týden v Basileji, které vyhrála 3:1 Sevilla.

Reklama

Související témata: