Hlavní obsah

Madridské derby v Praze! Vidět byli Ronaldo, Ramos, bratr ligové legendy i posila z Nizozemska

Praha

To tu ještě nebylo. Na hřišti v pražských Satalicích se v sobotu proháněli Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, nebo třeba legendární Raúl. Tedy alespoň podle dresů. V hlavním městě se totiž hrálo madridské derby, když proti sobě nastoupili fanoušci Realu Madrid. Byl mezi nimi třeba bratr teplického exligisty Pavla Verbíře nebo slovenský fanoušek Bílého baletu, který přiletěl na zápas až z Amsterdamu.

Foto: archiv Tomáše Podvína, Sport.cz

Fanoušci fotbalového Realu Madrid si zahráli v Praze přátelský zápas.

Článek
Fotogalerie

Pražské derby mezi Spartou a Slavií patří mezi největší fotbalové svátky. Aby se ale hrálo v hlavním městě madridské derby, to tu ještě nebylo. V sobotu byla podobná lahůdka k vidění v pražských Satalicích, kde na hřiště nastoupily dva týmy Realu Madrid. Dostaveníčko si zde dali fandové slavného klubu z Česka a Slovenska, spojení s webem Bílýbalet.cz a oslavili tak jeho desáté výročí.

Klasické bílé dresy Bílého baletu doplnila tmavá trika určená pro venkovní zápasy. A slavnými jmény se to jen hemžilo. Ronaldo, Ramos, Raúl, prostě hvězda vedle hvězdy, stačilo si vybrat. „Ronaldů ale tolik nebylo, spíš sázíme na srdcaře, jako je Ramos, nebo na legendy, jakou byl Raúl," upozorňuje Tomáš Podvín, jeden ze dvou zakladatelů webu a pořadatel akce.

Zahrát si přišel třeba Petr Verbíř, bratr někdejší ligové hvězdy z Teplic. „Docela nás pobavil, když říkal, že brácha fandí Barceloně, takže mají často doma El Clásico," prozradil pořadatel akce. Na madridské derby dorazil i slovenský příznivec Realu. Ten si neváhal zaplatit na zápas letenky. „Divil jsem se, když říkal, že přiletěl. Ale prozradil mi, že začal pracovat v Amsterdamu. Tenhle zápas si ale nechtěl nechat ujít," dodal Podvín.

Myšlenka, že by se v budoucnu mohlo hrát i fanouškovské El Clásico, není úplně na programu dne. Spíš se rýsoval zápas s příznivci Valencie, ale ani na něj zatím nedošlo. I madridské derby v Praze je ale pořádnou raritou.

Reklama