Hlavní obsah

Maradonu zabili lékaři, prohlásil advokát obviněné zdravotní sestry

Buenos Aires/Praha

Slavného Diega Maradonu podle advokáta jedné z obviněných ze smrti Diega Maradony zabilo pochybení lékařů. Rodolfo Baqué před soudem prohlásil, že fotbalové legendě dali léky zrychlující tep, přestože věděli, že má problémy se srdcem.

Foto: Sport.cz

Zabili Diega Maradonu lékaři?

Článek

"Vy jste zabili Diega," prohlásil poté, co před soudem vypovídala jeho klientka zdravotní sestra Dahiana Madridová. "Bylo mnoho náznaků, které ukazovaly, že Maradona umírá. Ale lékaři neudělali nic, aby tomu zabránili," citovala agentura AFP Baquého, jenž zdůraznil, že Madridová pouze plnila příkazy lékařů.

Mistr světa z roku 1986 a jeden z nejlepších fotbalistů všech dob zemřel loni v listopadu krátce po šedesátých narozeninách. Příčinou Maradonovy smrti byla zástava srdce způsobená akutním plicním edémem.

Mezi obviněnými zdravotníky jsou vedle Madridové ještě jedna sestra, Leopoldo Luque, který pár týdnů předtím operoval Maradonovi mozek, psychiatrička Agustina Cosachová, psycholog Carlos Díaz a dva ošetřující lékaři.

Všichni čelí obvinění z úmyslného zabití, protože dvacetičlenná lékařské rada v květnu dospěla k závěru, že Maradona nedostal před svým skonem nedostal dostatečnou péči a byl "ponechán osudu".

Reklama

Související témata: