Hlavní obsah

Melbourne Victory dostal za násilnosti vysokou pokutu a hrozí mu odečet bodů

Fotbalový klub Melbourne Victory dostal od svazu za nedohrané ligové derby kvůli řádění chuligánů pokutu 450 tisíc australských dolarů (asi sedm milionů korun). Navíc mu hrozí odečet bodů.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Fotbaloví fanoušci. Ilustrační foto

Článek

Při prosincovém duelu s týmem City vtrhlo na hřiště zhruba 150 fanoušků Victory. Zranili rozhodčího, televizního kameramana a brankáře City Toma Glovera, který utrpěl krvavé zranění a otřes mozku.

Victory už má po incidentu částečně uzavřený stadion. Nyní ho svaz navíc potrestal vysokou pokutou, zákazem výjezdu fanoušků na zápasy venku a podmíněným odečtem bodů.

V podmínce klub bude ve zbytku sezony a v dalších třech ročnících. Pokud během této doby fanoušci Victory opět poruší pravidla, přijde klub za každý incident o deset bodů.

Victory se proti sankcím nebude odvolávat. "Všechny tresty jsme přijali a pracujeme na tom, aby naše další zápasy byly bezpečné pro hráče, fanoušky i všechny další účastníky," uvedl klub v prohlášení.

Utkání bylo kvůli násilnostem, za které už dostalo tresty včetně doživotních zákazů vstupů na fotbal 17 fanoušků, přerušeno ve 22. minutě za stavu 1:0 pro City. Zbytek zápasu se bude dohrávat v dubnu.

Reklama

Související témata:
Rowdies
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.