Hlavní obsah

Mutu zatím podle soudu nemusí platit rekordní pokutu Chelsea

MILÁN

Rumunský fotbalista Adrian Mutu zatím nemusí platit Chelsea rekordní pokutu ve výši 17,2 miliónu eur (zhruba 438 miliónů korun), kterou dostal za svou kokainovou aféru z roku 2004. Rozhodl o tom švýcarský federální soud, k němuž se třicetiletý útočník Fiorentiny odvolal.

Článek

Mutuovi právníci se na soud obrátili poté, co v červenci sportovní arbitráž CAS ve švýcarském Lausanne potvrdila výši pokuty, kterou rok předtím stanovila světová federace FIFA. Chelsea požadovala po Rumunovi odškodné poté, co byl za užití kokainu potrestán na sedm měsíců a londýnský klub s ním následně rozvázal smlouvu.

"Pozastavení placení pokuty je pro Mutua pozitivní rozhodnutí, ale stále ještě nemůže slavit," řekl italské televizi Sky hráčův agent Victor Becali. "To pozdržení trvá do listopadu, potom může soud požádat o další dokumenty a případ bude pokračovat. Doufáme, že Adrian nebude muset platit," dodal Becali.

Mutu, jenž ve Fiorentině ročně vydělá 3,5 miliónu eur, podle svých slov na uhrazení pokuty nemá. Místo toho se chce dohodnout se svým bývalým zaměstnavatelem Chelsea, že přispěje nižší, ale i tak výraznou částkou na charitu.

Reklama

Související témata: