Hlavní obsah

Nechutné. Šéf FIFA si dělal selfíčka u otevřené rakve s Pelého ostatky, teď se brání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ještě než se legendární Pelé vydal na svou poslední cestu a proběhl oficiální pohřeb, byla jeho rakev 24 hodin vystavena na stadionu jeho dlouholetého klubu FC Santos. Fanoušci se mohli osobně přijít poklonit jednomu z nejlepších fotbalistů všech dob. Soustrast přišel vyjádřit i prezident FIFA Gianni Infantino, který se však v pietní chvíli zachoval velmi nevhodně.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Prezident FIFA Gianni Infantino (vlevo) si kousek od rakve s Pelého ostatky pořizoval selfie s bývalým hráčem Santosu známým jako Lima.

Článek

Pelé zemřel ve čtvrtek ve věku 82 let a jeho smrt zasáhla celý svět. Tisíce truchlících se mohly přijít legendě poklonit během pondělního dne na stadion v Santosu, kde byla ve středovém kruhu pod altánem umístěna rakev s Pelého ostatky.

„Králi“ se přišel poklonit i prezident FIFA. Ten se však kousek od otevřené rakve zastavil, aby si udělal selfie se skupinkou mužů, včetně bývalého hráče Santosu Limou.

Živě: Poslední cesta fotbalové legendy Pelého na hřbitovVideo: Reuters

Poté Infantino kondoloval vdově Marcie Aokiové a synovi Edinhovi, kteří stáli nedaleko. Po celou dobu se usmíval. Od lidí, pro které byl Pelé jako Bůh, teď za své chování sklízí samou kritiku.

Když se Infantino vrátil z Brazílie domů, na sociálních sítích sdělil, že je prý kritikou zděšen. "Chtěl bych upřesnit, že jsem byl poctěn tím, že mě spoluhráči a rodinní příslušníci velkého Pelého požádali, zda bych se s nimi mohl vyfotit," uvedl s tím, že v případě selfie s Pelého bývalými spoluhráči prý jen pomáhal.

"Nevěděli, jak nás všechny na fotografii dostat, tak jsem jim pomohl. Vzal jsem telefon jednoho z nich a vyfotil nás za něj," dodal.

Reklama

Související témata: