Hlavní obsah

Nepovedený návrat! Bývalý sparťanský supertalent je zpátky, odehrál však necelý poločas

Aktualizováno

Ostře sledovaný návrat neměl úplně šťastný konec. Bývalý reprezentant Václav Kadlec, který se snaží o restart kariéry v Mladé Boleslavi, kde před pár dny podepsal roční smlouvu, nastoupil v sobotu před polednem za třetiligové béčko v utkání ČFL. Devětadvacetiletý útočník však vydržel na hřišti v Břízkách jen 29 minut, pak musel kvůli svalovému zranění střídat. Mladá Boleslav B vyhrála nad rezervou Jablonce 2:1.

Foto: @fkmladaboleslav, Twitter

Václav Kadlec na tréninku s B-týmem Mladé Boleslavi.

Článek

Byla z toho hotová senzace. Někdejší sparťanský supertalent Václav Kadlec sice v loni v únoru kvůli opakovaným potížím s kolenem ukončil kariéru. Postupem času, když se zdraví lepšilo, začal hrát nejprve na amatérské úrovni. A nakonec se dal zdravotně dohromady tak, že v 29 letech zkouší obnovit svoji profesionální kariéru. Kadlec si pro svůj návrat nevybral Letnou, nýbrž konkurenta z Mladé Boleslavi. Tam dostal šanci chystat se s rezervou a nakonec podepsal i smlouvu, to už si jej ale vzal do práce trenér áčka Karel Jarolím.

V sobotu před obědem pak vyběhl k premiérovému startu v dresu mladoboleslavského béčka a to na hřišti Jablonce B. Nastoupil v základní sestavě, ale osud Kadlecovi znovu nepřál a musel ve 29. minutě střídat kvůli zranění. Boleslav i bez známého hráče, který nastoupil s číslem 17 na dresu, vyhrála 2:1.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vaclav Kadlec (@vaclav_14_kadlec)

"První zápas a boužel zadák se trhl..," napsal po utkání Kadlec na sociální sítě. "Bylo by naivní si myslet ,že to vše pujde jako prvních 6 týdnu tedy bez problému.... Hlavní je, že koleno je super a todle je jen krátká pauzicka. Malej problémek a malé zdržení...," dodal s optimismem, že na jeho plánech vrátit se do velkého fotbalu se nic nemění.

Reklama

Související témata: