Hlavní obsah

Nešťastný debut reprezentanta: Červená už po 20 sekundách...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina hráčů na svůj první domácí zápas v novém působišti vzpomíná ráda, je to pro ně něco výjimečného. V tomto případě šlo sice o debut nezapomenutelný, ale ne v pozitivním slova smyslu. Japonec Šója Nakadžima totiž ve svém prvním domácím zápase za prvoligový turecký klub Antalyaspor viděl červenou kartu už po 20 vteřinách na hřišti...

Foto: Profimedia.cz

Šója Nakadžima (vpravo) ještě v dresu Portimonense v akci proti Julianu Weiglovi z Benfiky.

Článek

Japonský reprezentant Nakadžima naposledy působil v portugalské lize za FC Porto. Na začátku září podepsal dvouletou smlouvu s Antalyasporem a 11. září už okusil tureckou nejvyšší soutěž na vlastní kůži, když odehrál 9 minut na půdě Kayserisporu.

Debutu na domácím hřišti se nemohl dočkat, do hlediště pozval část své rodiny, která jeho velkou chvíli chtěla pečlivě zdokumentovat na mobilní telefony. V 60. minutě za stavu 1:0 pro hostující Adana Demirspor a po jednom vyloučeném na obou stranách to přišlo. Nakadžima vyběhl na hřiště.

Hra se rozběhla a Japonec vystartoval po pravém krajním obránci Jonasi Svenssonovi, kterého dost tvrdě poslal k zemi. Bek se začal svíjet na trávníku v bolestech a rozhodčí Ali Palabiyik okamžitě tasil žlutou kartu. To se však shledalo s nepochopením hráčů i trenérského štábu hostí.

Palabiyikovi bylo doporučeno, aby situaci přezkoumal s pomocí videorozhodčího. Ten měl stejný názor jako hostující celek, a tak byl původní verdikt změněn ze žluté na červenou kartu. Japonec Nakadžima se tak pakoval do šaten. Zklamání ve tvářích jeho rodiny bylo znatelné.

Antalyaspor tedy dohrával v devíti. Demirspor přidal ještě dvě branky a radoval se z vítězství 3:0, které mu zajistilo průběžné první místo v tabulce Superligy, kterou vede společně s Galatasarayem.

Reklama