Hlavní obsah

Noční můra Higuaína v MLS. Debut za Inter Miami mu vůbec nevyšel

Očekávaný debut Gonzala Higuaína v MLS v dresu Interu Miami se pro argentinského fotbalistu proměnil v noční můru. Hvězdná posila z Juventusu Turín v prvním zápase neproměnila proti Philadelphii penaltu, předtím Higuaín trefil tyč a málem se popral. Inter prohrál 0:3 a zůstává jedním z nejhorším týmů zámořské ligy.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Nové posile Interu Miami Gonzalovi Higuaínovi po debutu ztuhl úsměv na rtech

Článek

Dvaatřicetiletý Higuaín zamířil před pár dny do Miami s vizitkou bývalého nejdražšího hráče italské ligy a zkušeného útočníka, jenž sbíral trofeje i s Realem Madrid či Chelsea. Juventus za něj před čtyřmi lety zaplatil Neapoli 90 milionů eur a také klub Davida Beckhama na gáži pro novou hvězdu nešetřil. Za rok mu slíbil sedm milionů dolarů (163 milionů korun), čímž z něj udělal jednoho z nejlépe placených hráčů v MLS.

Higuaín nejprve v prvním poločase trefil tyč a za stavu 0:2 mohl v 76. minutě snížit, jenže penaltu poslal nad branku. Domácí tým z toho měl očividně radost, což argentinského útočníka dopálilo. Uprostřed pětice hráčů si to s nimi vyříkal.

"Ukázal, že je v dobré kondici, ale potřebuje hrát, aby se dostal zpátky do tempa. Pak se bude cítit mnohem líp," řekl trenér Interu Diego Alonso. Jeho tým po deváté prohře ze 14 zápasů zůstal v tabulce Východní konference předposlední.

Reklama