Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů SAE se stal Arruabarrena, střídá Van Marwijka

Novým trenérem fotbalistů Spojených arabských emirátů se stal Rodolfo Arruabarrena. Šestačtyřicetiletý argentinský kouč vystřídal ve funkci v sobotu odvolaného Nizozemce Berta van Marwijka. Bývalý obránce Bocy Juniors nebo španělského Villarrealu podepsal kontrakt do července příštího roku a rád by se s týmem probojoval na mistrovství světa v Kataru.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Novým trenérem fotbalistů Spojených arabských emirátů se stal Rodolfo Arruabarrena.

Článek

"Jsem připravený na tuto výzvu, abych se zapsal do historie a dosáhl cílů, které stanovila fotbalová asociace," citovala Arruabarrenu agentura Reuters. "Chceme využít aktuální šance, že se můžeme kvalifikovat a vytěžit z toho maximum. Ve fotbale je možné vše," doplnil bývalý trenér dubajských týmů Al Wasl a Al Ahlí, který naposledy vedl egyptský tým FC Pyramids.

Spojeným arabským emirátům patří dvě kola před koncem asijské kvalifikační skupiny A třetí místo, které by jim zajistilo účast v play off. Před čtvrtým Libanonem trenéra Ivana Haška mají náskok tří bodů, pátý Irák ztrácí ještě o bod více. V případě postupu by hráči SAE narazili v další fázi na třetí tým skupiny B. Vítěz by se pak utkal v červnu o účast na mistrovství světa s pátým týmem z jihoamerické kvalifikační zóny.

Reklama

Související témata: