Hlavní obsah

Oni slaví, my bychom spálili stadion, smutní hvězda Sevilly. Opora v bráně míří za Neymarem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšná série španělské Sevilly v evropském Superpoháru pokračuje. Fantom Evropské ligy či dříve Poháru UEFA prohrál duel s vítězem Ligy mistrů pošesté za sebou. Ve středu padl po penaltách s Manchesterem City. „Obrovská škoda, že pohár nevezeme domů my," říká 35letý zkušený záložník Ivan Rakitič, Zároveň povzbudil spoluhráče, jenž nejspíše zamíří do Saúdské Arábie.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Zklamaní fotbalisté FC Sevilla prohráli po penaltovém rozstřelu bitvu o Superpohár UEFA s Manchesterem City.

Článek

Bilance Sevilly v Superpoháru UEFA je až neuvěřitelná. Po triumfu v roce 2006 nad Barcelonou přišlo šest nezdarů. Z toho tři po prodloužení a naposledy ve středu po penaltách. Přitom Španělé byli favorizovanému anglickému celku více než vyrovnaným soupeřem.

„Nakonec se zdá neuvěřitelné, co vše fotbal dokáže. Bojovali jsme. Bylo jasné, že zápas bude velmi těžký. Viděli jste, co je zač Sevilla. Škoda, že pohár nevezeme domů my. Oni normálně slaví, my bychom spálili stadion. Chtěli jsme vyhrát mnohem víc než Manchester," prohlásil Rakitič po utkání v řeckém Pireu.

„Po prohraném finále to moc pozitivního není. Přijeli jsme s úmyslem vyhrát, úsilí nás všech bylo neuvěřitelné," dodal záložník Joan Jordan. „Jsem velmi smutný, mrzí mě nevyužité šance. Ale musím být na tým, hráče i trenéra také hrdý," konstatoval dále prezident Sevilly José Castro.

Výsledky Sevilly v Superpoháru UEFA
RokSoupeřVýsledek
2006Barcelona3:0
2007AC Milán1:3
2014Real Madrid0:2
2015Barcelona4:5 prodl.
2016Real Madrid2:3 prodl
2020Bayern Mnichov1:2 prodl.
2022Manchester CIty1:2 pen.

Smutně se tak nejspíše rozloučil marocký gólman Jasín Bunú, jenž má s největší pravděpodobností namířeno do Saúdské Arábie. Jednu z hvězd poslední MS v Kataru měla zlákat nabídka z celku al-Hilál, kam v týdnu přestoupil slavný Brazilec Neymar.

„Nikdo ho nemiluje víc než my. Případný přestup nemění nic na tom, co pro nás všechny znamená. Ať už se rozhodne jakkoli, ví, že ho máme moc rádi. Rodina Sevilly za ním bude vždy stát," vzkázal Rakitič.

„Ještě se definitivně nerozloučil, ale vypadá to, že opravdu odejde. Dveře do Arábie má otevřené," okomentoval aktuální situaci trenér José Luis Mendilibar. Podle zahraničních médií by se měl transfer uskutečnit do konce týdne, Sevilla by měla obdržet kolem 20 milionů eur (přibližně půl miliardy Kč).

Reklama