Hlavní obsah

Otava ze Sparty byl zvolen do výboru Evropské asociace klubů

Člen představenstva fotbalové Sparty Jakub Otava byl zvolen do výkonného výboru Evropské asociace klubů (ECA). Ta reprezentuje 201 evropských fotbalových klubů, kterým poskytuje širokou škálu služeb týkajících se obchodní a sportovní sféry. Zároveň úzce spolupracuje s UEFA a FIFA.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Zleva hráčův manažer Viktor Kolář, fotbalista Tomáš Přikryl a Jakub Otava, člen představenstva Sparty.

Článek

"ECA má mezi samotnými kluby obrovskou prestiž," uvedl Otava pro web Sparty po zasedání ve Varšavě. "Výkonný výbor, v němž budu nyní zasedat, je úzce propojen s nejvyššími orgány UEFA. Zasedají v něm navíc skutečné persony, je to elitní klubová společnost," dodal s tím, že bude v komisi zasedat se zástupci Bayernu, Barcelony, AC Milán či Realu Madrid.

Otava nahradil bývalého ředitele Glasgow Rangers Johna McClellanda. Získal devět ze 16 možných hlasů. Byl zvolen do pracovní skupiny, která vedle Sparty a dalšího českého klubu Slavie zastupuje Levski Sofia, Litex Loveč, Glasgow Rangers, Celtic, Salcburk, Austrii Vídeň, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Haifa, Famagustu, Apoel Nikósie, Rosenborg Trondheim, Bergen, Žilinu, Slovan Bratislava, Helsingborg, Elfsborg, Partizan Bělehrad, Crvenou Zvezdu, Lech Poznaň a Wislu Krakov.

Předsedou asociace je Karl-Heinz Rummenigge z Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: