Hlavní obsah

Pellé perlí v Číně. Sparta má kliku, že ji už za Svaté neprožene

Peking

Konfrontaci s ním si Letenští jistě rádi odpustí. Až do léta oblékal Graziano Pellé dres anglického Southamptonu, který je soupeřem fotbalistů Sparty v Evropské lize. Na ME ve Francii dal gól Belgii i Španělsku a měl na výběr přestup do Chelsea či Evertonu. Finanční aspekt ovšem převážil, italský útočník odešel do Číny, kde se stal přibližně pátým nejlépe placeným hráčem na světě. Teď se tam blýskl parádním gólem.

Pellé nadchl Číňany

 
Článek

Hulk, Jackson Martínez, Gervinho, Ramires, Ezequiel Lavezzi... To jsou superhvězdy, jimiž se pyšní čínská Super League. Také Graziano Pellé se k nim řadí. Minulý týden se předvedl v utkání, v němž jeho Šan-tung remizoval 1:1 s Lifanem.

Svůj tým poslal v 76. minutě do vedení parádním gólem. Nejdříve si Pellé přihrávku Songa Longa zpracoval hrudí, přikopl si míč za obranu a druhým dotykem z voleje nekompromisně překonal bezmocného gólmana hostů. Parádní fotbalový kousek.

Čínský klub koupil Pellého od Svatých za 13 miliónů liber (390 miliónů korun) a na podobnou částku si Ital ročně v Číně údajně také přijde...

V říjnu způsobil menší skandál, když odmítl podat ruku trenérovi Giampieru Venturovi poté, co ho v kvalifikačním duelu se Španělskem vystřídal. Pellé za to byl okamžitě vyloučen z italské reprezentace. Požádal však o odpuštění a je na kouči Squadry Azzurry, zda ho zařadí do příští nominace.

Reklama

Související témata: