Hlavní obsah

Poklona pro Schicka. Legenda mu v útoku dala přednost před Messim i Neymarem!

Aktualizováno

Bombarďák české fotbalové reprezentace a bundesligového Leverkusenu Patrik Schick se dočkal velké pocty. Obrovskou poklonu mu složila německá legenda Stefan Effenberg. Vicemistr Evropy z roku 1992 a vítěz Ligy mistrů s Bayernem Mnichov zařadil české eso mezi desítku nejlepších útočníků v Evropě. Tam se mu naopak nevešel hvězdný Lionel Messi, ani jeho spoluhráč Neymar, kteří nyní působí v PSG.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Patrik Schick oslavuje vstřelený gól

Článek

Effenberg zařadil ofenzivního tahouna Leverkusenu na desáté místo svého pořadí. Za nejlepší útočníky současnosti přitom legendární fotbalista považuje Poláka Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov a Nora Erlinga Haalanda z Borussie Dortmund.

"Jsou to výjimeční hráči. Podle mě patří k pěti nejlepším útočníkům v historii bundesligy vedle Gerda Müllera, Giovaneho Elbera a Juppa Heynckese. A jsou v takové formě, že je mezi evropskými útočníky řadím na vrchol svého top ten," řekl Effenberg zpravodajskému serveru t-online.

Třiapadesátiletý německý internacionál za oba kanonýry z bundesligy zařadil Karima Benzemu (Real Madrid), Cristiana Ronalda (Manchester United), Kyliana Mbappého (Paris St. Germain), Romelua Lukakua (Chelsea), Cira Immobileho (Lazio Řím), Muhammada Salaha (Liverpool), Sebastiena Hallera (Ajax Amsterdam) a Schicka. Český reprezentant se dělí se čtyřmi góly o čtvrté místo v tabulce střelců německé ligy, Leverkusen je i díky jeho výkonům po šesti kolech druhý o tři body za Bayernem.

O pozornost expertů si řekl Patrik Schick i na letošním EURO, kdy vstřelil pět branek a postaral se také o nejkrásnější gól šampionátu. Proti Skotsku se trefil lobem takřka z padesáti metrů. Nejlepším střelcem EURO byl nakonec Cristiano Ronaldo díky tomu, že si připsal i jednu asistenci.

Reklama

Související témata: