Hlavní obsah

Polské fotbalisty má převzít portugalský kouč Bento

Portugalec Paulo Bento se má stát novým trenérem polských fotbalistů, kteří se v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024 utkají ve skupině i s českou reprezentací. Informovala o tom polská televizní stanice TVP Sport.

Foto: Profimedia.cz

Portuglaský trenér Paulo Bento na lavičce Jižní Koreje na MS v Kataru.

Článek

Bento vedl uplynulé čtyři roky korejskou reprezentaci, s kterou postoupil na mistrovství světa v Kataru do osmifinále, v němž vypadli po prohře 1:4 s Brazílií. Na polské lavičce třiapadesátiletý kouč nahradí Czeslawa Michniewicze, jehož svěřenci na podzimním šampionátu rovněž skončili v prvním kole play off po porážce s pozdějšími stříbrnými medailisty Francouzi.

"Mohu potvrdit, že přijde zahraniční trenér. Máme předběžnou dohodu. Trenér od nás dostal nabídku smlouvy a nyní čekáme na jeho odpověď," řekl šéf polského fotbalu Cezary Kulesza televizní stanici TVP Sport. Podle ní byl dalším adeptem bývalý trenér Švýcarska Vladimir Petkovič.

Robert Lewandowski a spol. zahájí kvalifikační skupinu E o postup na Euro 2024 v Německu 24. března v pražském Edenu. Odveta s výběrem trenéra Jaroslava Šilhavého se odehraje v listopadu. Dalšími soupeři ve skupině jsou Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko.

Reklama

Související témata: