Hlavní obsah

Polskou reprezentaci povede Portugalec Sousa

Portugalec Paulo Sousa se stal novým trenérem polské fotbalové reprezentace. Padesátiletého kouče dnes jmenoval šéf tamního svazu Zbigniew Boniek, Sousa se stal nástupcem Jerzyho Brzeczeka, který byl překvapivě odvolán v pondělí.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Paulo Sousa ještě jako trenér Bordeaux.

Článek

Bývalý portugalský reprezentant má před sebou první angažmá u seniorského národního týmu, v minulosti vedl jen dorostenecký výběr své země. Na klubové úrovni už ale působil v sedmi zemích, má za sebou angažmá v Queens Park Rangers, Swansea, Leicesteru, Fehérváru, Maccabi Tel Aviv, Basileji, Fiorentině, Tchien-ťinu a naposledy v Girondins Bordeaux.

Na lavičce Poláků bude debutovat 25. března při zápase proti Maďarsku v Budapešti. Reprezentace bude mít zahraniční kompletní realizační tým. Asistenty budou další Portugalec Manuel Cordeiro a Španěl Víctor Sánchez, brankáře bude připravovat Paulo Grilo rovněž z Portugalska a fyzickou přípravu budou mít na starosti Španělé Lluis Sala a Antonio Gómez.

Brzeczek vedl polskou reprezentaci od srpna 2018, kdy ve funkci po neúspěchu na mistrovství světa v Rusku vystřídal Adama Nawalku. Brzeczek s mužstvem postoupil na mistrovství Evropy 2020, které se kvůli koronaviru odehraje až letos, a vloni v květnu podepsal se svazem smlouvu do konce roku 2021.

Reklama