Hlavní obsah

Pouštní liška je prostě kouzelná. Mahríz se opět blýskl i na úkor sparťana Costy

Liška na druhou. Velký kouzelník a taky nejlepší fotbalista Afriky. Rovněž do šampionátu černého kontinentu v Gabonu vstoupil Rijád Mahríz ve velkém stylu. Dvěma góly zachránil svému Alžírsku alespoň remízu 2:2 ve vstupním duelu se Zimbabwe. Především první trefa byla mazácká a notně při ní vymáchal Costu, obránce pražské Sparty.

Mahrízův gól na mistrovství Afriky

 
Článek

Nechat Mahrízovi příliš volnosti a prostor pro střelu, to je bláhová troufalost. Však za ni byl letenský Kostík, který se teď místo zimní přípravy se Spartou bije na mistrovství Afriky za Zimbabwe, okamžitě ztrestán.

Ve 12. minutě Rijád Mahríz vběhl do pokutového území, Costa k němu nepřistoupil s dostatečným důrazem, a tak ho Alžířan obstřelil, nasměroval míč do tyče, od které se odrazil přímo do brány.

Je to zkrátka lišák na druhou. Reprezentace Alžírska má přezdívku Pouštní lišky a Leicester, jemuž loni výrazně pomohl k senzačnímu titulu v Premier League, prostě Lišky.

„Je to fotbalový kouzelník," vyzdvihli představitelé konfederace, když nedávno vyhlásili Mahríze africkým fotbalistou roku.

A vidíte, přesto teď Alžířan není vůbec spokojený. Zimbabwe totiž skóre otočilo a Mahríz až osm minut před koncem střelou ze střední vzdálenosti zachránil aspoň bod.

„Můžeme se zlobit akorát sami na sebe. Ve druhém zápase proti Tunisku musíme zahrát mnohem lépe," burcuje Liška z Leicesteru své Pouštní lišky.

Reklama

Související témata: