Hlavní obsah

Pražský fotbalový svaz ocenil záchranáře, hasiče a policisty

Praha

Konečně se hraje. Pražské fotbalové soutěže jsou v plném proudu, leč vedení Pražského fotbalového svazu nezapomíná na extrémní měsíce, v nichž místo dění na trávníku ovládala sportovní dění pandemie koronaviru. Víc než na fotbalisty se pozornost soustředila na záchranáře v celém Česku. Pražský fotbalový svaz proto jako poděkování udělil všem složkám Integrovaného záchranného systému v hlavním městě Cenu fair play Václava Drobného – za obětavost a nasazení během pandemie.

Foto: Pavel Jiřík mladší

Pražský fotbalový svaz vyzdvihl záchranáře, hasiče a policisty. Udělil jim Cenu fair play Václava Drobného. Ocenění předal zástupcům jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému v hlavním městě předseda PFS Dušan Svoboda (vpravo).

Článek

„Nasazení všech složek záchranného systému bylo extrémní. Jsem rád, že všem můžeme aspoň takto symbolicky poděkovat, protože si jejich činnosti opravdu hodně vážíme. Sice to nevyváží záběr, co záchranáři, hasiči i policisté během pandemie měli, ale je potřeba říci, že úroveň jejich práce byla i v nesmírně náročných podmínkách excelentní," poznamenal Dušan Svoboda, šéf Pražského fotbalového svazu.

Jedním dechem dodal, že právě díky obětavosti a dřině pracovníků těchto složek zase může fotbal běžet a hráči i fanoušci se mohou radovat z gólů a vítězství v sotěžních duelech. "Všichni si to uvědomujeme a jsme šťastní za to, že můžeme hrát fotbal," dodal.

Na Slavnostním zahájení pražské fotbalové sezony proto Dušan Svoboda spolu s reprezentačním trenérem Jaroslavem Šilhavým předali zástupcům Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy, Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy, Policie ČR i Městské policie hlavního města Prahy zmíněné ocenění. Pražské kluby Sparta, Slavia a Bohemians 1905 také věnovaly zmíněným složkám volné vstupenky na jejich ligové zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka ze Sparty Praha s dětmi při děkovačce.

„Bylo to extrémně náročné období, ale rád bych vyzdvihl soudržnost a týmovost všech lidí, nejen ze záchranky. Parádně fungovala spolupráce všech složek. Všichni předváděli neuvěřitelné výkony. Nad vodou nás držela veřejnost a nekončící podpora, jak materiální, tak hlavně ta mentální. Této akce a krásného ocenění od Pražského fotbalového svazu si velmi vážíme," poznamenal Zdeněk Křivánek, náměstek sekce nelékařských pracovníků Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy.

„Doufám, že už je to za námi a budeme se zase věnovat fotbalu, který chyběl i nám. Všem přeji, ať jim sezona dopadne výborně a mají málo zraněných. Ale hlavně, ať se dohraje," doplnil Petr Matějček, náměstek pro vnější službu Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 Slovácko - Sparta 0 : 1 18. min Živě
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.